Grindeanu: Îmi dau demisia atunci când Iohannis va anunţa că va numi un premier PSD. Dragnea nu mi-a dat garanţia că PSD va da premierul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Sorin Grideanu a declarat, miercuri seară, că îşi va demisia după ce discută cu preşedintele Klaus Iohannis şi are cuvântul acestuia că va numi un nou premier PSD.

„I-am propus domnului Liviu Dragnea să ne asumăm împreună acest presupus eşec. Adică, să ne dăm amândoi demisia. Nu am văzut că s-a întâmplat sau poate mi-a scăpat în declaraţiile de după. Acum o lună, pe 19 mai, Dragnea spune: Mă mulţumesc toate ministerele. Ce s-a schimbat, ce s-a întâmplat, nu am aflat“, a declarat Grindeanu. „Un om singur a vrut să aibă toată puterea. Singur“, a completat premierul. 

„Nu-mi dau demisia şi vă spun şi de ce. Am obligaţia să mă comport responsabil faţă de România şi partidul din care fac parte. Acest Guvern e guvernul României, nu al Comitetului Executiv. Eu mă simt responsabil de acest lucru. Îmi voi da demisia atunci când preşedintele Iohannis, după consultări cu partidele, va numi un premier de la PSD. E vorba de voturile atâtor sute de mii de oameni“, a mai explicat liderul de la Palatul Victoria. 

"Eu nu vreau să am semne de întrebare, dacă va fi sau nu premier de la PSD. Se pare că alţii au aceste semne de întrebare, din moment ce au luat această decizie. Eu nu vreau să risc. Am demisia scrisă, plec în momentul în care se anunţă un nou premier de la PSD. Nu mi s-a oferit în CEX nicio garanţie că această posibilitate este exclusă. Atunci a trebuit să vin cu această condiţie, bună nu pentru Grindeanu, ci pentru PSD. Eu nu plec din PSD. Eu fac tot ce pot ca să rămână un premier PSD. Nu mi s-a oferit nicio garanţie că acest lucru este garanta de colegii mei", a insistat premierul. 

De asemenea, acesta a subliniat că unele acuzaţii referitoare la nerespectarea programului de guvernare au fost absurde. Grindeanu a dat exemplul măsurii în care i se cerea îmbunătăţirea relaţiilor ecomomice cu Rusia, lucru preconizat a fi îndeplinit până în 2018, cu toate că UE, aşadar şi România, are impuse sancţiuni pentru Rusia. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite