Gafă. Preşedinta Comisiei „Alegeri 2009“ a trimis presei un SMS în care era învăţată să insiste pe ideea că Băsescu a furat alegerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oana Florea, preşedintele comisiei parlamentare pentru alegerile din 2009, a trimis jurnaliştilor, din greşeală, un mesaj cu indicaţii despre cum ar trebui prezentate concluziile raportului de activitate al comisiei pe care o conduce. Mesajul respectiv venea din partea unui consilier, care îi recomanda să insiste pe ideea că Traian Băsescu şi colaboratorii lui au fraudat alegerile, potrivit Digi 24.

SMS-ul arată în felul următor: „Punctul de interes al raportului pentru ziarişti va fi la „constatări”. De refuzul procurorilor s-a tot discutat, propunerile legislative nu sunt interesante pentru public, breaking news va fi că Băsescu&Co au fraudat alegerile. Tu îţi faci datoria să prezinţi activitatea, să detaliezi din raport, că aşa trebuie. Dar nu te ataşa prea mult de propuneri în faţa presei, astea sunt detalii de bucătărie parlamentară. Finalitatea şi utilitatea muncii tale şi a comisiei pe care o conduci stă în constatările anchetei. Trebuie să pui accent pe aceste «rezultate», pentru că refuzurile lui Kovesi v-au dat o aură de «incapacitate» şi «inutilitate»“. 

Oana Florea crede că nu e nimic ruşinos ca cineva să-ţi sufle ce trebuie să spui într-o conferinţă de presă. 

sms buclucas

„Este un mesaj absolut privat, în zăpăceala zile de astăzi, fără să vreau, l-am lipit de sinteza raportului pe care l-am trimis. Este vina mea, este un mesaj de la un consilier care m-a încurajat, îmi dădea ultimele sfaturi înainte să intru în conferinţă de presă. E bine să pui mai mult accentul pe treaba aia că aia ar fi de interes, aia nu e aşa de mare interes, o poţi da în concluzii scrise şi să le citească cine are nevoie. Nu consider că e nimic acolo de care să mă ruşinez sau să mă feresc. E un consilier care a lucrat şi el aici, la comisia de anchetă, la redactarea raportului, la sinteză. Am observat că l-am trimis din greşeală, chiar m-am gândit că este un mesaj privat şi teoretic nu ar trebui să fie publicat, dar şi dacă ar fi publicat, este perfect în regulă. M-am gândit că e posibil ca cei care l-au primit, în dorinţa lor de a face lucrurile de senzaţie, să nu inducă lumea în eroare că cineva mai de sus îmi spune mie ce să fac în conferinţă de presă, că nu e cazul”, a explicat Oana Florea pentru Digi 24. 

Majoritatea PSD-ALDE din Comisia „Alegeri 2009“ a ajuns la concluzia că turul doi al scrutinului prezidenţial din urmă cu opt ani a fost fraudat pentru a-l scoate pe Traian Băsescu preşedinte, în detrimentul lui Mircea Geoană, însă fără a aduce dovezi clare. Principalii vinovaţi: Băsescu, fostul premier Emil Boc şi miniştrii din guvernul acestuia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite