Firea confirmă indirect ceartă apărută în presă: Domnul prim-ministru m-a admonestat public, e o manieră necolegială de a-şi comunica opinia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Eduard Enea
Foto Eduard Enea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, critică modul în care premierul Tudose a reacţionat în legătură cu organizarea târgului de sărbători în Piaţa Victoriei, despre care a spus că „nu este cea mai inspirată decizie”, considerând că a fost o manieră incorectă şi necolegială. Primarul Capitalei a făcut declaraţiile la Antena 3.

Edilul a adăugat că premierul ar trebui să înţeleagă faptul că trebuie să comunice direct cu colegii săi de partid, nu prin insinuări în presă. Ea a confirmat indirect şi conţinutul unor stenograme apărute în presă conţinând un schimb de replici dur între ea şi premier pe tema târgului de Crăciun.

„Am ajuns la situaţia în care să-mi exprim un punct de vedere care poate nu a convenit, după ce domnul prim-ministru a găsit o manieră incorectă, consider eu, şi necolegială, de a mă admonesta public pentru o decizie care a fost luată de instituţiile din subordinea primăriei", a declarat Firea comentând stenograme dintr-o discuţie de partid din 30 noiembrie apărute sâmbătă în presă.

"Mă aşteptam, dacă avea ceva de comunicat şi o opinie, colegial să-mi dea un telefon sau să solicite o întâlnire. Sper ca din acest moment domnul prim-ministru să înţeleagă faptul că o manieră colegială şi corectă de comunicare cu noi, colegii săi – încă colegii săi – trebuie să fie una directă, nu cu apropouri, insinuări prin presă”, a continuat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la Antena 3.

Premierul Mihai Tudose a spus, joi, că decizia primarului Capitalei de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei nu este cea mai inspirată, el motivând că, în primul rând, oamenii nu au pe unde să traverseze şi, în plus, este o decizie care se interpretează, dat fiind că acolo au loc proteste.

"Nu cred că este cea mai inspirată decizie. Spuneţi-mi dumneavoastră, în primul rând, pe unde ajungem acolo? Că nu prea sunt treceri de pietoni. Eu cred că îşi va da seama că nu este cea mai inspirată alegere. Mai mult, se şi interpretează, că se face târg ca să nu mai vină nu ştiu cine...", a spus premierul, joi.

În presă au apărut sâmbătă stenogramele unei discuţii care ar fi avut loc în aceeaşi zi între Firea şi premierul Mihai Tudose.

 ”Dvs sunteti de la Brăila, şi nu de la Craiova, Dvs nu ştiţi ce este statul paralel, deşi nu aţi avut curajul să spuneţi asta în CEx, Dvs numiţi penale două colege, Dvs nu va coborâţi să citiţi scrisoarea preşedinţilor Parlamentului, pe Dvs nu vă îngrijorează situaţia ministrului de Interne care nu v-a sunat şi, deci, subiectul nu există, Dvs aveţi agendă şi program paralele faţă de din ce în ce mai multi dintre noi”, i-ar fi spus Firea premierului, conform stiripesurse.ro.

Conform aceleiaşi surse, Gabriela Firea i-ar fi reproşat premierului că a uitat când o întreba de ce nu montează o statuie în Piaţa Victoriei pe motiv că s-a săturat de gălăgia din piaţă şi când i-a spus să nu aprobe mitingurile sindicaliştilor în faţa guvernului, pentru că nu se mai poate lucra.

"Succes mâine la parada, în tribuna oficială! Nu uitaţi umbrela! Va ploua!", i-ar fi transmis Firea premierului, aluzie la faptul că acesta anunţase că va sta în tribună, alături de preşedintele Iohannis.

ÎV-am sugerat, doamna primar general să încercaţi să implementaţi solutia de sistematizare a intersecţiei aşa cum a fost ea trimisă la dvs. de către poliţia rutieră în primăvară. Atât! Soluţie de uşurat traficul. Nu v-am solicitat niciodată să refuzaţi mitinguri. Continui să cred că nu e cea mai fericită idee cu târgul în unul din cele mai aglomerate locuri din Bucureşti", ar fi replicat Tudose.

Gabriela Firea i-a mai reproşat premierului că dacă avea îngrijorări legate de organizarea târgului din Piaţa Victoriei, ar fi trebuit să o sune, nu să-i transmită "indicaţii preţioase" prin presă.

De asemenea, ea a vsusţinut că aşa cum preşedintele Klaus Iohannis se află în campanie pentru prezidenţiale aşa şi Tudose este în campanie pentru preluarea PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite