Firea: Cei doi medici de la Colentina au semnat un contract de voluntariat. Deci ei rămân în continuare la Spitalul Colentina pentru a opera

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit, luni, la Adevărul Live, despre  probleme din domeniul sănătăţii cu care se confruntă Bucureştiului. În acest context, edilul a ţinut să precizeze că cei doi medici de la Spitalul Colentina , Ionuţ Gobej şi Dorin Bică, care şi-au anunţat demisia din cauza problemelor din instituţia sanitară, că vor continua să opereze, dar sub formă de muncă voluntară.

Prezentă în studioul Adevărul Live, Gabriela Firea, Primarul General al Municipiului Bucureşti, a vorbit despre problemele cu care se confruntă Capitala, dar pe care Primăria caută să le rezolve prin mai multe proiecte. Printre subiectele  atinse s-a numărat şi problema spitalelor, care duc lipsă de personal. Un exemplu este cel al medicilor de la Spitalul Colentina, Ionuţ Gobej şi Dorin Bica, care şi-au anunţat demisia din instituţia aflată în subordinea Primăriei din cauza modului în care politica intervine în activitatea lor de zi cu zi. Mai mult, aceştia au anunţat că vor părăsi sistemul de sănătate public şi vor activa la privat. În acest context, primarul Capitalei a ţinut să precizeze că Spitalul Colentina nu va rămâne fără cei doi medici, aceştia urmând să facă muncă voluntară. În acest fel, Primăria „scapă” de plate celor doi medici, aceştia urmând aş câştiga veniturile din mediul privat, dar  Primăria se va bucura de munca lor făcută voluntar.

„Spuneam de probleme. Şi spitalele, că tot aţi vorbit despre incidentul de la Colentina. Vreau să vă spun că cei doi medici, Ionuţ Gobej şi Dorin Bică, pe care-i respect şi apreciez, şi care ne-am dorit să lucreze în continuare la un spital al Primăriei, au semnat pe 16 octombrie un contract de voluntariat. Deci ei rămân în continuare la Spitalul Colentina pentru a opera”, a declarat primarul Gabriela Firea la Adevărul Live.

Cum cei doi medici au decis să plece în mediul privat, primarul Capitalei a declarat că i-a îndemnat pe managerii de spitale să facă eforturi pentru a semna contracte cu tinerii medici care fac practică sau studiază în străinătate.

„Am înţeles, de asemenea, că ei au un contract şi cu o firmă privată. Pe noi nu ne deranjează asta. Le-am transmis tuturor managerilor de spital să meargă să discute şi să semneze contracte cu medicii tineri români care fac practică în străinătate, pentru a avea cât mai mulţi medici care să lucreze în spitalele din Capitală. Sănătatea este o prioritate pentru noi toţi”, a conchis primarul Gabriela Firea luni, la Adevărul Live.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite