Fanteziile lui Niculae Bădălău. Baronul PSD Giurgiu anunţă un pod peste Dunăre făcut de chinezi cu cale ferată pe perne de aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niculae Bădălau, liderul PSD Giurgiu, a anunţat că în 2018 ar putea începe lucrările la un nou pod peste Dunăre, la Giurgiu, proiect care ar urmă să fie realizat de investitori chinezi, potrivit Agerpres. Podul ar urmă să aibă şi cale ferată pe perne de aer. Bădălau nu a specificat de unde va veni finanţarea proiectului şi nici modul în care companiile chineze au câştigat proiectul.

"Eu cred că la sfârşitul anului viitor vor începe lucrările pentru un nou pod peste Dunăre, la Giurgiu, care va avea şi cale ferată modernă şi companiile care vor lucra la acest proiect vor fi companiile chineze. Nu ştiu cât vor dură lucrările, dar bucuria mea este că îl facem repede dacă îl fac chinezii. Chinezii vor să investească în Europa şi mai ales în România, unde au o comunitate mare. La ultima întâlnire pe care premierul român a avut-o cu premierul bulgar au discutat acest lucru şi este de acord cu acest proiect şi premierul bulgar (...). Toată ideea asta a venit în urmă discuţiilor cu chinezii şi e bine că au acceptat, iar la nivel de guvern am reuşit să-i fac să înţeleagă că acel pod trebuie să treacă pe la Giurgiu, nu ştiu cât ne ajută, dar, cel puţin rămânem pe hartă", a declarat Niculae Badalau, citat de Agerpres. 

Cine e Bădălău

Adevărul“ a scris în urmă cu două săptămâni că Nicolae Bădălău, baron de Giurgiu şi numărul doi în ierarhia PSD după Liviu Dragnea, a modificat o lege doar pentru interesul său. Bădălău, de profesie inginer şi condamnat înainte de Revoluţie pentru că a furat grâu, a modificat Legea Curţii de Conturi ca să poată ajunge şef al acestei instituţii, în locul lui Nicolae Văcăroiu. Decizia finală stă în pixul lui Liviu Dragnea.

„Ficăţel“, condamnat pentru grâul furat
În 1988, Bădălău a fost condamnat pentru că a furat patru saci cu grâu. "Profitând de neatenţia muncitorilor din cadrul Bazei de Recepţie Malu Spart, a sustras  4 saci cu grâu  pe care i-a transportat la locuinţa inculpatului Gheorghe Dumitru, vânzându-i acestuia cu suma de 1.200 lei", se arată în decizia instanţei. Liderul PSD a primit la acea vreme o pedeapsă de un an de închisoare, pe care, cu şansă, n-a mai executat-o. Nicolae Ceauşescu, cu ocazia aniversării a 70 de ani, a amnistiat toate condamnarăile mai mici de 10 ani.  Bădălău apucase totuşi să stea totuşi două săptămâni în arest. Nicolae Bădălău este poreclit baronul-Ficăţel, din cauza unui dosar penal penal în care este acuzat că a luat şpagă carne de pui pentru a o da mită în alegeri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite