EXCLUSIV Răspunsul RA-APPS, după ce Carmen Iohannis a fost acuzată că a ordonat tăierea a 40 de copaci: La vila „Nufărul“ au fost tăiaţi cinci plopi uscaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a fost acuzată de presă că a ordonat să fie tăiaţi peste 40 de copaci crescuţi în curtea vilei prezidenţiale de la Neptun. "Adevărul" a contactat RA-APPS pentru a afla dacă acuzaţiile sunt întemeiate, câţi copaci au fost tăiaţi şi de ce.

Într-un articol cu titlul  „Carmen Iohannis, pe urmele Elenei Ceauşescu. A tăiat copacii de la vila din Neptun ca să scape de ţânţari“, cotidianul „Naţional“ susţine că, pe lângă renovarea vilei, soţii Iohannis ar fi cerut să fie tăiaţi peste 40 de copaci din curtea vilei prezidenţiale de la Neptun, pe motiv că ar fi atras ţânţari.

„Surse din anturajul prezidenţial susţin că, practic, Carmen Iohannis nu a vrut decât o suprafaţă mai mare unde să se poata bronza în voie toata ziua, fără a mai fi nevoită să-şi mute şezlongul.“, se arată în articol.

„Adevărul” a transmis o solicitare către RA-APPS, în baza Legii 544 din 2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, pentru a afla câţi copaci au fost tăiaţi şi din ce motiv. Regia Autonomă „Administraţia Protocolului de Stat“ a făcut următoarele precizări:

  • În  imobilul  ”Vila  Nufărul” nu  au  fost  efectuate  lucrări  de reamenajare/reconstrucţie,  ci  doar  lucrări  de  curăţenie,  igienizare/întreţinere curentă.
  •  Lucrările menţionate au fost efectuate cu personal propriu, nefiind alocate sume suplimentare  pentru  manoperă,  cheltuielile  fiind  legate  numai  de  materiale  şi produse specifice de curăţenie.
  • Curtea imobilului ”Vila Nufărul” nu a fost ”defrişată”, ci au fost tăiaţi 5 copaci, respectiv plopi, deoarece erau uscaţi şi exista riscul prăbuşirii lor.

Complexul din Neptun cuprinde vilele „Lotus“, „Nufărul“, „Trandafirul“ şi „Ghiocelul“, unde au acces pe lângă şeful statului, premierul, judecătorii CCR şi preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului. Complexul are o suprafaţă de 134 000 de metri pătraţi, o piscină interioară cu apă încălzită, piscină exterioară, băi reci şi debarcader.

Vila de protocol "Nufărul" a fost reşedinţa preferată a fostului preşedinte Traian Băsescu. Acolo şi-au mai petrecut vacanţa Ion Iliescu, Nicolae Ceauşescu, pe vremea căruia s-a construit imobilul, dar şi fostul preşedinte american Richard Nixon.

Iată răspunsul RA-APPS la solicitarea ""Adevărul"
 

precizare rapps
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite