EXCLUSIV Şefa de cabinet a lui Ion Diaconescu: "A murit supărat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Diaconescu a murit la 11 octombrie 2011, la vârsta de 94 de ani
Ion Diaconescu a murit la 11 octombrie 2011, la vârsta de 94 de ani

Nadia Alexandrescu, fosta şefă de cabinet a lui Corneliu Coposu, apoi a lui Ion Diaconescu, a spus că moartea lui Coposu, în 1995, a contribuit la victoria ţărăniştilor din 1996.

"Ce-l defineşte pe Ion Diaconescu este că a fost un om cumsecade. Nu se supăra pe nimeni, era foarte calm şi a ţinut linia partidului. Era foarte preocupat de politică, toate activităţile sale erau legate de legi, le parcurgea pe toate, mergea la comisii, citea tot ce se putea", a spus fosta sa şefă de cabinet de la partid. Când nu era la partid sau în Parlament, a spus ea, seniorul se ducea să se relaxeze la casa natală din comuna Boţeşti, judeţul Argeş.

Ea a spus că seniorii Coposu şi Diaconescu au împărţit acelaşi birou. "Diaconescu a fost parlamentar încă din 1990, Coposu doar în 1992-1996 şi pentru că era bolnav, Coposu se ducea la Parlament destul de rar, doar la legile cele mai importante, iar Diaconescu se ocupa de organizare. După moartea lui Coposu, în 1995, Ion Diaconescu m-a rugat să rămân şi la biroul dânsului şi am acceptat. Am trecut cu dânsul prin nişte campanii foarte grele, în care stăteam nopţi întregi la partid, dar care ne-au adus la putere în 1996".

"Moartea lui Coposu ne-a adus o victorie în 1996. Să sperăm că vom reuşi acum să revenim", a precizat ea.

Nadia Alexandrescu l-a văzut ultima oară pe seniorul ţărănist de ziua lui, la 25 august. "Şi-a făcut ziua acasă pentru că la partid nu mai era în stare să vină. În ciuda problemelor fizice, era foarte, foarte lucid", a spus ea.

"A murit foarte supărat. Să ştiţi că a murit foarte supărat că nu ne-am împăcat", a spus ea.

PNŢCD este disputat în instanţă de două grupări: aripa Ciorbea şi aripa Pavelescu. Ambii susţin că sunt preşedintele de facto al partidului.

Fostul preşedinte al PNŢCD, Ion Diaconescu, a murit marţi seară, la vârsta de 94 de ani.

Citeşte şi: Cum l-au săltat comuniştii pe Ion Diaconescu în 1947: "Au dat năvală în camera mea 5 indivizi cu pistoale care strigau: «Mâinile sus!»"

Ce s-a ales de ţărănişti?

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite