„En Marche!“ de România. Dacian Cioloş şi-a lansat oficial „Platforma România 100“. Foşti miniştri tehnocraţi şi deputaţi USR fac parte din echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Dacian Cioloş a lansat miercuri portalul online al Platformei România 100 şi îi invită pe cei care vor să se implice într-un proiect pentru schimbarea României să se înscrie în asociaţie, după modelul partidului En Marche!, lansat de noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron. Din echipa lui Cioloş fac parte foşti miniştri tehnocraţi, parlamentari USR şi chiar un membru PNL: Hildegard Brandl.

”Dragi prieteni, pentru a schimba România este nevoie de o implicare cetăţenească activă, masivă, de participarea cu resurse şi voinţă a cât mai multor oameni care împărtăşesc aceleaşi principii şi care contribuie împreună la valorile şi bunăstarea comunităţii. Credinţa mea este că schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Începe cu puterea, coeziunea şi energia echipelor. Ca societate, sunt sigur că am depăşit etapa încolonării în spatele unui lider care să fie urmat necondiţionat”, scrie Dacian Cioloş pe Facebook.

Fostul premier spune că în ultimele luni a primit mii de mesaje în care i se cerea o implicare activă în viaţa publică şi politică din România.

”V-am spus că facem lucrurile... ardeleneşte, le facem temeinic şi, mai ales, lucrăm în echipă. Azi, mai facem un pas: vă invităm să vă înscrieţi în Platforma România 100 - o mişcare cetăţenească, dinamică, deschisă, un proiect pe termen lung, care va aduna şi pune în valoare energiile pozitive ale ţării. Vă invit să veniţi alături de noi, să vă alăturaţi echipei Platformei Romania 100. Vă invit să schimbăm România. Împreună!”, este îndemnul fostului premier.

Asociaţia "Platforma România 100" îi are ca fondatori pe Dacian Cioloş, pe fostul ministru de Interne Dragoş Tudorache, pe fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu, pe fostul ministru al Muncii Dragoş Pîslaru şi pe Alin Mituţa, fostul director de cabinet al lui Dacian Cioloş.

Din echipa Platformei România 100 mai fac parte  fostul ministru pentru Dialog Social Violeta Alexandru, fostul secretar de stat Valeriu Nicolae sau fostul purtător de cuvânt al Guvernului Cioloş, Liviu Iolu.

Din proiectul lui Dacian Cioloş mai fac parte deputaţii USR Claudiu Năsui, Cătălin Drulă, Liviu Moşteanu şi Cristian Ghinea, acesta din urmă fost ministru al fondurilor Europene în Guvernul Cioloş, dar şi liberal Hildegard Brandl, care, în decembrie, a ratat intrarea în Parlament pe listele PNL.

“Schimbarea este posibilă şi trebuie să înceapă cu felul în care este guvernată România – transparent, deschis, cu onestitate, în dialog cu oamenii. Anul trecut am început să facem acest lucru împreună cu o echipă de oameni extraordinari, dedicaţi, încrezători că România poate şi merită mai mult. Suntem convinşi că suntem mulţi, foarte mulţi care credem acelaşi lucru. Ca popor, putem mai mult decât am arătat până acum. Schimbarea României poate să vină doar de la o implicare cetăţenească activă şi masivă. Vă invităm să veniţi alături de noi, să vă alăturaţi echipei Platformei România 100. Vă invităm să schimbăm România. Împreună!”, susţine Dacian Cioloş.

Cetăţenii care doresc să participe la transformarea României, să se implice într-un proiect care să schimbe societatea românească şi modul de a face politici publice în România, sunt invitaţi să se înscrie în Platformă sau să sprijine mişcarea la www.ro100.ro, îndeamnă fostul premier pe Facebook. 

Platforma România 100: este o mişcare conectată la societate, pornită de la dorinţa fiecăruia dintre noi de a ne asuma un grad mai mare de conştiinţă şi activare civică; promovează idei şi strategii de dezvoltare în domenii cheie pentru creşterea României, propuneri de măsuri legislative necesare, cu aprecieri pertinente ale resurselor necesare pentru aplicarea lor; propune cetăţenilor un alt mod de a face politică, responsabil, onest, profesionist, cu oameni implicaţi în construirea viitorului politic al ţării; activează pentru un mediu politic transparent şi integru, sancţionează derapajele populiste şi demagogice şi promovează o Românie dinamică, prosperă, europeană, susţin fondatorii platformei. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite