Elena Udrea, o nouă declaraţie din categoria „preşedintelui“ Norvegiei: L-a confundat pe Attila cu Ginghis Han

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea, încă o gafă FOTO Inquam Photo
Elena Udrea, încă o gafă FOTO Inquam Photo

Deputatul Elena Udrea, care nu a ştiut că Norvegia nu are preşedinte şi nici nu face parte din UE, l-a confundat pe Attila, cel mai puternic conducător al hunilor, cu Ginghis Han, un alt mare cuceritor.

La sugestia unui internaut de a da un exemplu „din Istoria omenirii când datorită religiei societatea a avansat , cultural, social“, Elena Udrea a povestit un moment istoric, încurcând însă personajele. „Să vă aduc aminte o întâmplare reală: când Gingis Han a ajuns la porţile Romei cu gândul să o cucerească, Papa a ieşit cu toţi episcopii şi clericii Vaticanului cu cruci şi steagurile bisericeşti să-i intampine...Gingis Han a ramas mut şi impresionat dându-şi seama că în faţa acestei procesiuni orice bătălie este inutilă. A ordonat retragerea şi duşi au fost. Trageţi concluzia dvs. despre rolul bisericii în istoria omenirii“, a răspuns Elena Udrea, pe pagina sa de Facebook. 

De fapt, personajul istoric la care se referă Elena Udrea este Attila, cel mai puternic conducător al hunilor, şi nu Ginghis Han, un alt mare cuceritor. În 452, hunii au invadat Italia şi au cucerit mai multe cetăţi, inclusiv Padova şi Milano. Papa Leon I a fost cel care a salvat oraşul de la distrugere, atunci cand Attila si hunii săi s-au apropiat de Roma pentru a o cuceri. 

Pe vremea când era şefă a Cancelariei Prezidenţiale, Elena Udrea a picat într-o capcană a lui Robert Turcescu, care a întrebat-o ce părere are despre faptul că „preşedintele“ Norvegiei va propune organizarea unui referendum care să urmărească retragerea acestei ţări din UE. Udrea nu a ştiut că Norvegia nu are preşedinte şi nici că nu este membră a UE. 

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite