Elena Udrea a fost aleasă preşedinte al PDL Bucureşti: "Eu vreau să scăpăm Bucureştiul de Sorin Oprescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Turismului, unicul candidat la şefia PDL Bucureşti
Ministrul Turismului, unicul candidat la şefia PDL Bucureşti

Liderii PDL şi reprezentanţii organizaţiei Bucureşti s-au reunit, duminică, la Parlament, pentru a alege conducerea filialei, singurul candidat înscris în cursa pentru funcţia de preşedinte fiind Elena Udrea.

16.40 Elena Udrea a fost aleasă preşedinte al PDL Bucureşti, primind 979 de voturi "pentru" din cele 999 de voturi exprimate, ea fiind singurul candidat. Udrea a mulţumit pentru alegere, spunând că pentru ea este  o onoare şi o mare responsabilitate să ajungă la şefia PDL Bucureşti, filială pe care a condus-o interimar în ultimele luni.

Costică Canacheu şi Sorina Plăcintă au fost aleşi prim-vicepreşedinţi ai PDL Bucureşti, iar Vasile Gherasim va ocupa postul de secretar general al organizaţiei.

14.45 Elena Udrea a declarat că îşi doreşte ca democrat-liberalii "să scape Bucureştiul de Sorin Oprescu" şi a susţinut că partidul său a greşit atunci când a lăsat oraşul "pe mâna unui doctor care nu nimereşte niciodată diagnosticul", notează Agerpres.

"Eu vreau să scăpăm Bucureştiul de Sorin Oprescu. Sorin Oprescu este cel mai slab primar al Capitalei din ultimii 20 de ani. Am greşit că am lăsat Bucureştiul pe mâna unui doctor care nu nimereşte niciodată diagnosticul, pe mâna unui personaj care va rămâne în istorie pentru cele mai mari kitsch-uri dintr-o capitală europeană", a criticat Udrea, amintind că modelul Traian Băsescu a fost, la Bucureşti, unul de succes.

12.26 Discursuri elogioase la adresa Elenei Udrea, unicul candidat la şefia PDL Bucureşti, au marcat debutul unui scrutin lipsit de orice emoţii. Comparată cu Kill Bill al politicii dâmboviţene de colega sa de partid, Raluca Turcan, ministrul Dezvoltării şi Turismului s-a arătat flatată de laudele aduse şi a făcut glume pe seama rezultatului alegerilor. „Mă felicitaţi de parcă aţi şti  finalul alegerilor”, a comentat ea.

Emil Boc: "Vom reuşi dacă nu cădem în patima comunismului"

Ascensiunea PDL a început de aici, în 2000, prin câştigarea primăriei Capitalei de către Traian Băsescu. De aici, cei mai importanţi oameni care au condus această organizaţie - Traian Băsescu, Vasile Blaga, Liviu Negoiţă. După 10 ani, se poate consolida în continuare PDL ca principal forţă a administraţiei locale.

Emil Boc şi Daniel Funeriu

Am convingerea că astăzi veţi alege o echipă performantă. Avem de scos România din criză, iar acest lucru nu se face cu măsuri populiste, a spus premierul.

12.18 Cristian Preda: "Vom câştiga dacă vom vorbi limba oamenilor de rând"

Efortul nostru pentru aceste alegeri locale ar trebui să fie mai mare decât al celor de la PSD sau PNL. Din acest motiv avem nevoie de oameni credibili. Vom avea nevoie de oameni care să intre în aceste bătălii care să fie convingatori în mod natural. Avem nevoie de candidaţi puternici, care să înţeleagă ce vor oamenii. Să deschidem acest partid către popor

image

Noi avem o datorie faţă de Traian Băsescu, să fim partidul numărul 1 în preferinţele oamenilor pentru a putea fi ales la guvernare în 2013, a declarat europarlamentarul PDL.

12.07 Cristian Boureanu: "Este pentru prima oară când PDL Bucureşti este condusă de o femeie"

Partidul a venit întotdeauna cu ceva nou. Elena Udrea reprezintă motorul unei generaţii, reprezintă femeile curajoase care muncesc şi care sunt chemate să dea ora exactă în politica românească, a ţinut să sublinieze vicepreşedintele PDL.

image

12.00 Ioan Oltean: "Soarele PDL să strălucească din nou de la Bucureşti"

A fost un timp când soarele a strălucit pentru PDL de la Bucureşti. Este momentul ca soarele PDL să strălucească din nou de la Bucureşti, a afirmat Ioan Oltean, vicepreşedinte PDL.

image

Singurul care a avut un mesaj de avertisemnt a fost rivalul său, secretarul general al partidului, Vasile Blaga, care i-a transmis că un eventual eşec al organizaţiei PDL Bucureşti va fi doar al ei.

Elena Udrea

Elena Udrea a sosit la eveniment alături de Emil Boc, declarând că are "mai multe emoţii în calitate de organizator decât de candidat".

Potrivit declaraţiilor Elenei Udrea, la evenimentul care are loc la Parlament sunt prezenţi 1070 de delegaţi, din 1100.

La reuniune sunt prezenţi, de asemenea, preşedintele PDL, Emil Boc, europarlamentarul PDL Elena Băsescu, precum şi lideri ai partidului, printre care Vasile Blaga, Adriean Videanu, Ioan Oltean, Roberta Anastase, Gheorghe Flutur.

Mai sunt prezenţi Teodor Baconschi, Valeriu Tabără, Raluca Turcan, Mircea Toader şi Sulfina Barbu, precum şi Gabriel Oprea şi Niculai Onţanu.

Liderii partidului au fost asaltaţi de „fani”, cel mai solicitat fiind Gheorghe Falcă, cel despre care Elena Udrea spunea că este singurul care şi-ar fi anunţat candidatura la şefia PDL. Alături de Raluca Turcan, finul preşedintelui Traian Băsescu a făcut poze cu un grup de femei prezente la alegeri.

Rămâneţi pe adevărul.ro pentru a afla cum decurge reuniunea din cadrul Parlamentului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite