Efectul Udrea? Iohannis l-a revocat pe ambasadorul României în Costa Rica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul de rechemare în ţară a ambasadorului României în Costa Rica, stat care o găzduieşte pe Elena Udrea, condamnată în primă instanţă pentru corupţie.

„Decret privind rechemarea domnului Ion Vîlcu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras“, informează Administraţia Prezidenţială. 

Ca urmare a creşterii numărului de jafuri şi infracţiuni violente în locurile publice la adresa turiştilor, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români să manifeste o atenţie sporită pentru deplasările în Costa Rica. Elena Udrea susţine că are statut provizoriu de refugiat politic în Costa Rica din 21 martie.

MAE: Decizia de încheiere a mandatului ambasadorului în Costa Ric, la solicitarea acestuia, la începutul lui martie

Ministerul Afacerilor Externe precizează că decizia de încheiere a mandatului lui Ion Vîlcu de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras a fost înaintată la solicitarea acestuia, la începutul unii martie, la solicitarea acestuia, rexpimngând astfel speculaţiile privind existenţa unei legături cu cazul Elenei Udrea.

"Decizia de încheiere a mandatului domnului Ion Vîlcu s-a realizat la solicitarea acestuia, înaintată la începutul lunii martie, şi are la bază o motivaţie exclusiv profesională, care se referă la noua calitate pe care Ion Vîlcu o va ocupa în cadrul conducerii Organizaţiei Mondiale a Turismului (UNWTO)", menţionează MAE, precizând că decretul privind rechemarea acestuia din calitatea de ambasador semnat de preşedintele Klaus Iohannis "nu are nicio legătură cu cazul menţionat".

De asemenea, ministerul precizează că "preluarea acestei poziţii importante de decizie şi influenţă în cadrul acestui organism internaţional reprezintă o confirmare a expertizei şi calităţii profesionale a diplomaţilor români în plan multilateral".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite