UPDATE Iulian Bulai (USR) şi-a adus aminte că a fost ameninţat acum trei luni de un deputat PSD. Principalul martor neagă. Bulai: Are memoria selectivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce senatorul USR MIhai Goţiu a fost bătut de Mirel Palada în studioul B1TV, un deputat USR, Iulian Bulai, şi-a adus brusc aminte că parlamentarul PSD Petre Florin Manole l-a ameninţat, în urmă cu trei luni, că îl „execută“. Bulai susţine că până şi şefa stafului tehnic l-a avertizat pe Manole, însă, contactată de „Adevărul“, femeia susţine că n-a fost vorba de nicio ameninţare, ci doar de o discuţie în contradictoriu pe procedură.

UPDATE După apariţia articolului, deputatul USR Iulian Bulai o acuză pe şefa stafului tehnic că „are memoria selectivă“ şi că, în prezenţa lui, aceasta i-ar fi spus lui Petre Florin Manole că nu îl va mai primi la alte şedinţe ale Comisiei pentru Egalitate de Şanse.

„Filmul evenimentul a fost aşa: era ultima şedinţă a Comisei pentru Egalitate de Şanse înainte de vacanţa parlamentară. Am intrat în sală, unde mai erau doi-trei parlamentari de la PSD- ALDE. L-am văzut şi Petre Florin manole şi l-am întrebat: «Tu pentru cine eşti supleant?». N-am primit niciun răspuns. L-am întrebat din nou. Niciun răspuns. Apoi Petre Florin Manole mi-a spus: «Ştii că nu o să mai discut cu tine în următorii trei ani de mandat. O să te urmăresc şi o să te execut». Eu am tăcut. Ceielalţi parlamentari erau pe balcon, la ţigară. Apoi a venit doamna Barna şi mi-a spus că pot începe şedinţa pentru că e cvorum, întrucât mai e un  parlamentar pe hol. Eu am spus că nu încep până nu e toată lumea în sală, pentru că e prezent Manole care mă va «executa». Nu voiam să am niciun punct slab în faţa lui Petre Florin Manole. Doamna Bran l-a întrebat: «Cum îţi permiţi să faci aşa ceva? Nu te mai primesc data viitoare la Comisie». Petre Florin Manole i-a răspuns: «Nu trebuie să existe o relaţie de prietenie între noi, parlamenatrii». Aşadar, doamna Bran are o memorie selctivă. Nu recunoaşte un curs al faptelor“, a spus Iulian Bulai pentru „Adevărul“.

La scurt timp după ce senatorul USR Mihai Goţiu a fost agresat de Mirel Palada, deputatul USR Iulian Bulai a scris pe Facebook:  „ Îmi iau inimă în dinţi şi va mărturisesc că la sfârşitul lunii iunie, în ultima şedinţa a Comisiei pentru Egalitate de Şanse, conduceam şedinţa în calitate de vicepreşedinte. Nu am început încă şedinţa şi intră deputatul PSD Florin Manole în sală şi după un schimb de replici îmi spune mă va urmări în toţi aceşti patru ani şi mă va execută. Am văzut negru în faţă ochilor şi au început să îmi tremure picioarele. Nu sunt obişnuit cu astfel de ameninţări şi nici cu asemenea limbaj. Am refuzat să încep şedinţa. Şefa stafului tehnic a intervenit şi l-a avertizat pe Manole că dacă mai are asemenea comportament nu îl mai lasă să vina că supleant la noi în comisie. Acesta este nivelul lor şi acestea sunt riscurile la care ne expunem lucrând în acelaşi mediu cu ei“. 

În replică, Petre Florin Manole i-a scris lui Bulai:Ceea ce ai făcut, scriind pe pagina ta de Facebook că tocmai eu te-aş fi ameninţat cu «execuţia», este cu mult sub demnitatea unui parlamentar. Cred că nici colegii tăi nu te iau în serios atunci când vine vorba despre mine. Nu mai spun de cei care mă cunosc de-o viaţă sau din viaţa publică, alături de care am luptat pentru toate drepturile omului, şi ştiu că intoleranţa şi ura nu sunt chiar punctele mele forte. Însă, ţie nu-ţi sunt chiar străine. Nu-i aşa, Iulian?“. 

Petre Florin Manole aminteşte că atunci când „Iulian Bulai a fost îmbrâncit în Parlament, a făcut imediat live pe Facebook să denunţe agresiunea (şi foarte bine a făcut). Acum, a avut nevoie de 4 luni (!) ca să denunţe inventata«execuţie», adică a aşteptat să exploateze mediatic o situaţie reală a cărei victimă adevărată nu este decât domnul Goţiu“. 

„Nu vreau să vorbesc cu tine!“

„Adevărul“ a vorbit cu şefa stafului tehnic invocată de Iulian Bulai. „Cred că se prezintă eronat situaţia. A fost doar o discuţie legată de prezenţa domnului Manole la şedinaţ Comisiei pentru Egalitate de Şanse, unde a înlocuit-o pe o colegă de partid. Domnul Bulai a întrebat ce caută domnul Manole acolo, că nu e membru. Un coleg din staf i-a arătat domnului Bulai foaia de înlocuire şi asta a fost tot“, a declarat pentru „Adevărul“ Maria Barna, şefa stafului tehnic al Comisiei pentru Egalitate de Şanse. 

Întrebată dacă Manole l-a ameninţat pe Bulai că îl „execută“, Maria Barna a răspuns: „Nu. Singura discuţie a fost legată de prezenţă. Iar asta vă mai pot confirma şi alţi oameni prezenţi acolo. Erau cel puţin 6 parlamentari. Domnul Manole i-a spus domnului Bulai: «Nu vreau să mai vorbesc cu tine!“. Asta a fost tot“. 

De asemenea, întrebată dacă l-a averttizat pe Petre Florin Manole că nu-l va mai primi la şedinţele comisiei, Maria Barna a negat. „V-am spus: singura discuţie a fost legată de prezenţă şi de cvorum“.

Petre Florin Manole a înlocuit-o la acea şedinţă pe deputata PSD Aida Căruceru, membră atât a Comisiei Juridice, cât şi a Comisei pentru Egalitate de Şanse. Potrivit Regulamentului celor două Camere, deputaţii şi senatorii pot fi înlocuiţi la şedineţle comisiilor de specialitate de alţi colegi, cu o foaie de împuternicire. 

Petre Florin Manole este secretarul Comisei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi naţionale din Camera Deputaţilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite