Dragnea, Securitatea, securiştii şi obsesia serviciilor

Publicat:
Ultima actualizare:

La CExN al PSD care a avut loc duminica trecută la Palatul Parlamentului, de abia întorsul din vacanţă, însă pesemne tare neodihnitul preşedinte al partidului, dl. Liviu Nicolae Dragnea a folosit în repetate rânduri cuvintele Securitate, securist, servicii, servicii secrete, desigur, amestecându-le înadins şi deloc inocent pe toate.

Le-a pus în aceeaşi oală, indiferent că era vorba despre Securitatea pretins “cea bună” din vremea lui Nicolae Ceauşescu pe care, culmea! a omagiat-o în urmă cu o lună-două neobosita doamnă Carmen Dan depunând coroane de flori în memoria jandarmilor care ar fi murit în decembrie 1989, neştiind sau mimând neştiinţa că jandarmii nu existau în vremea aceea, ci erau securişti sadea ori de SRI-ul o vreme controlat de Coldea şi de Maior pe care nu pierde nici o ocazie să-i demonizeze ori de SPP-ul d-lui Pahonţu.

Nu ştiu dacă dl. Liviu Nicolae Dragnea, pe vremea când era un cetăţean oarecare, adică licean, student slab şi repetent al Politehnicii bucureştene ori inginer undeva în Teleormanul natal a avut sau nu de-a face cu Securitatea comunistă. Ştiu doar că duminica trecută a acuzat atât Partidul Pro România al vechiului său prieten, astăzi duşman pe viaţă şi pe moarte, Victor Viorel Ponta, dar şi Alianţa USR +PLUS că ar fi creaţii de natură securistică.

Aici, dl. Dragnea împărtăşeşte, pesemne, opinia marelui consultant politic Cozmin Guşă, de o vreme mare realizator tv şi admirator al Catangăi. Nimeni altul decât persoana care i-a facilitat lui Dragnea transferul de la PDL-ul lui Băsescu la PSD-ul din vremurile în care acesta era controlat la sânge de dl. Adrian Năstase. Acelaşi Cozmin Guşă, transformat de o vreme încoace într-un fel de Mioriţă a Realităţii tv, de ins căruia gura nu-i mai tace şi intervine seară de seară în emisiunile din ce în ce mai puţin credibile ale trustului proprietate personală, ne asigură că atât Pro România cât şi USR, iar acum noua Alianţă născută sâmbăta trecută, şi-ar găsi originea în mantaua lui Coldea. Cel în compania căruia dl. Dragnea tăia odinioară porcii de Crăciun şi prăjea şorici. Aşa că nu e deloc exclus ca într-o etapă trecută şi pe care Dragnea o vrea azi uitată a vieţii sale, actualul preşedinte al PSD să fi  făcut un schimb de opinii poate chiar de experienţă pe tema securiştilor şi a Securităţii exact cu Belzebut în persoană, adică cu Florian Coldea.

La aceeaşi şedinţă a CExN, dl. Liviu Nicolae Dragnea a dat cu pumnul în masă şi a cerut modificări urgente în Legea Bugetului de Stat pe 2019 în clipa în care a văzut ce mari ar fi sumele alocate  serviciilor secrete. A dispus scurt să se mai taie din ele căci de bani ar avea nevoie mai întâi atât serviciile de sănătate cât şi copiii. A ameninţat că dacă Guvernul nu-i va asculta “indicaţiile preţioase” şi nu va face modificarea solicitată o va opera el însuşi la Camera Deputaţilor. Numai că acolo nu mai prea are majoritate.

Pe urmă, acelaşi Liviu Nicolae Dragnea i-a mai  tras o copită preşedintelui Iohannis ca un mahalagiu sadea, arătând că lui puţin îi pasă de CSAT, de avizul specialiştilor, de eventuale repercusiuni ale Diktatului său asupra securităţii naţionale.

În realitate, week-end-ul trecut, numitul Dragnea Nicolae Liviu a mai oferit un spectacol de proastă calitate. Încă unul.  Încă o exemplificare a ceea ce se poate întâmpla când un ins fără valoare ajunge în fruntea bucatelor. Poate că la alegerile viitoare ne vom aduce aminte că a vota nu înseamnă doar a introduce un vot un urnă, ci  a ne şi gândi puţin asupra consecinţelor actului nostru de voinţă liber exprimată.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite