Dragnea transformă parlamentarii şi conducerea PSD în carne de tun pentru războiul său cu justiţia

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum e clar pentru toată lumea, cred. „Statul Paralel şi Ilegitim” este, de fapt, justiţia independentă, aceea care îndrăzneşte să nu asculte de ordinele venite de la „el lider maximo”, Liviu Dragnea. Mai mult, justiţia consumă fonduri bugetare care, nu-i aşa, sunt alocate la ordinele lui Dragnea. Şi, să vezi obrăznicie, în loc să-i sărute ghiulul, muşcă mâna care o hrăneşte.

Cam aceasta este concepţia lui Dragnea asupra democraţiei, separaţiei puterilor în stat, rolul justiţiei independente. Independentă să fie, dar nu şi faţă de demnitarii care-i dau bani să funcţioneze!

Filosofia aceasta de guvernare transpare clar din Rezoluţia adoptată ieri în staţiunea Herculane, simbolul distrugerilor aduse de „ciuma roşie”.

Se spune în rezoluţie: „Mai mult decât atât, acţiunile din ultima perioadă ale „Statului Paralel şi Ilegitim’’, disimulate sub aşa-numită „luptă anticorupţie”, au drept scop evident hărţuirea şi, în ultimă instanţă, decapitarea puterii politice legitim alese, pentru ca aceasta să nu îşi poată îndeplini Programul de guvernare angajat în faţa electoratului”.

„Aşa numită luptă anticoruptie”... Cu alte cuvinte corupţie nu există în România, deci nici „anticoruptie”, aceasta este o invenţie diabolică pentru decapitarea lui Dragnea, legitim ales.

Rezoluţia citată îi arată pisica şi preşedintelui Iohannis:

„Tolerând toate aceste abateri grave de la literă şi spiritul Constituţiei, Preşedintele României încalcă una dintre principalele sale atribuţii, respectiv aceea de a „veghea la respectarea Constituţiei şi la bună funcţionare a autorităţilor statului”. Ca să înţeleagă care ar fi, eventual, motivaţia unei suspendări!

Ce este în capul lui Dragnea, un dictator de facto, îmbrăcat în piele „democratică”, este clar. Mai puţin clar este faptul că parlamentarii şi conducerea PSD îi joacă în strună, ignorând pericolele la care se expun.

Unii dintre ei încep să simtă pericolul. Olguta Vasilescu a lipsit de la şedinţa CEX de la Herculane, Firea şi Claudiu Manda au tăcut mâlc, şeful TSD şi preşedintele PSD Vaslui s-au opus organizării de mitinguri. Senatorul Teodorovici nu se sfieşte să atace pe faţă politicile economice ale guvernului Tudose.

Posibil că mulţi dintre ei sunt curaţi, nu au niscaiva scheleţi prin dulap. Alţii au, şi-l urmează orbeşte pe Dragnea ştiind că mai devreme sau mai târziu vor fi în situaţia de a da socoteală în faţa justiţiei, în cazul în care rămâne independentă.

Unde greşesc, şi Dragnea şi susţinătorii lui: nu au cum să emită un pachet de legi care să „oprească Statul Paralel şi Ilegitim”  să facă ce-i trăzneşte prin cap, fără să asculte de ordinele venite de la „stăpânii” resurselor bugetare. Şi încă în această sesiune parlamentară, înainte ca populaţia să realizeze că a fost trasă pe sfoară cu promisiunile fanteziste emise de PSD.

În primul rând e prea scurt timpul, nu pot şunta procedurile parlamentare. Urmează legea bugetului de stat, sărbătorile de iarnă, şi oricâtă presiune ar pune Dragnea pe parlamentari, aceştia nu-i vor da satisfacţie.

Preşedintele Iohannis are un cuvânt greu de spus, prin blocarea la promulgare a legilor, trimiterea lor la CCR, mobilizarea unor importante forţe interne şi externe care să se opună acestor proiecte.

Populaţia, cei care au manifestat împotriva OUG 13, dar şi alţii, vor ieşi în stradă şi vor contesta „ciuma roşie” cu şi mai mare indignare.

Corpul magistraţilor, care se opune pachetului de legi, cel care ar urma să pună în aplicare noile  legi  ale justiţiei, poate ameninţa şi chiar pune în practică un boicot total al aplicării acestor legi.

Presiunile externe vor fi formidabile, mergând până la oprirea oricăror finanţări şi beneficii ale României, decurgând din apartenenţa la UE şi NATO. Dragnea crede că poate aburi şi cancelariile occidentale cu sintagme de genul „reformarea sistemului de Justiţie, conform deciziilor CCR şi Directivelor Europene”, ca şi cum ar fi formate din votanţi PSD!

În concluzie

Este de neînţeles cum parlamentarii şi conducerea PSD nu realizează că sunt manevraţi, manipulaţi, în războiul lui Dragnea cu justiţia independentă. Dragnea nu poate da afară din parlament pe cei care nu-i ascultă ordinele. Nici demite şefi de organizaţii sau din organismele de conducere ale PSD.

Dragnea este pe un traseu suicidar, toate proptelele şi protecţiile sale nu mai există. Condamnat definitiv într-un dosar, cu procesul „Bombonica” pe rol, cu ancheta Tel Drum declanşată de OLAF, nu de către DNA,  un dosar beton, punctul final va fi tot puşcăria. A fost pe vremea lui Năstase, darămite acum, când societatea şi justiţia au evoluat enorm.

Este doar o chestiune de timp până când Dragnea va plăti pentru toate păcatele care-i ocupă conştiinţa. Şi alături de el, cei care-l susţin astăzi. Poate nu penal, dar vor pierde sigur încrederea şi votul alegătorilor.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite