Dragnea şi Tăriceanu s-au întâlnit după anunţul lui Iohannis privind refuzul revocării şefei DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Liviu Dragnea s-a întâlnit luni seara, în biroul său de la Camera Deputaţilor, cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a avea o discuţie în urma anunţului făcut de Klaus Iohannis în ceea ce priveşte revocarea şefei DNA.

Liderii Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, s-au întâlnit marţi seara pentru a discuta în urma anunţului făcut de preşedintele Klaus Iohannis, privind refuzul revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, relatează Hotnews.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni seara, că nu o va revoca din funcţie pe şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, la propunerea Ministrului Justiţiei, întrucât „motivele de revocare“ nu l-au convins. Imediat, Tudorel Toader a anunţat pe Facebook că va sesiza CCR, pe motiv de conflict juridic de natură constituţională, sperând că CCR îl va obliga pe Iohannis să o dea jos pe Kovesi.

„Ministrul Justiţiei mi-a trimis o propunere de revocare a procurorului-şef DNA. Ultimul cuvânt îl are, conform legii, preşedintele. La mijlocul lunii martie mi-a fost înaintat şi avizul CSM, care a ajuns la cu totul altă concluzie de cât aşa-zisul raport al domnului ministru. Avizul CSM a fost unul negativ. Acest aviz nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, chiar dacă avizul nu obligă, el nu poate fi ignorat. Două autorităţi ale statului, Ministerul Justiţiei şi CSM, ajung la concluzii diametral opuse. Evaluarea ministrului Justiţiei poate fi subiectivă. Drept urmare, motivele de revocare prezentate de Ministrul Justiţiei nu au fost de natură să mă convingă. Ele nici nu corespund prevederilor legale aplicabile. În concluzie, nu voi da curs propunerii ministrului Justiţiei de revocare a doamnei Kovesi, procuror-şef al DNA”, a anunţat Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite