Dragnea, răspuns ironic pentru Iohannis: „Dacă astea sunt întrebările, votez şi eu la referendum”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a răspuns cu ironie preşedintelui Klaus Iohannis, după anunţul privind cele două teme de la referendum. "Dacă astea sunt întrebările, votez şi eu la referendum!", a afirmat Dragnea, la o întâlnire informală cu jurnaliştii, potrivit Realitatea TV.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat temele pentru referendumul din data de 26 mai. Prima temă: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie. A doua temă: posibilitatea ca CSM sau Curtea Supremă să conteste ordonanţele de urgenţă la CCR. În prezent, această prerogativă o are doar Avocatului Poporului. Parlamentul trebuie să avizeze temele anunţate de Iohannis, însă avizul e doar consultativ.

„Astăzi am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes naţional care vor fi supuse consultării populare în cadrul referendumului ce va fi organizat pe data de 26 mai, împreună cu alegerile europarlamentare. Prima: Interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie.

Cea de-a doua: Interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe. Aceste două teme vor fi supuse consultării publice.

Cetăţenii trebuie să decidă dacă vor ca persoanelor condamnate pentru fapte de corupţie să li şteargă efectele condamnărilor şi, totodată, dacă vor ca Guvernul să mai adopte ordonanţe de urgenţă în domenii sensibile precum legislaţia penală şi organizarea sistemului judiciar.

Românii au arătat că nu acceptă corupţia şi furtul din banii publici! Cu atât mai mult, aceste fapte sunt inacceptabile atunci când ele sunt săvârşite chiar de cei aleşi de ei, de cetăţeni, ca să le apere interesele şi banul public!“, a anunţat Klaus Iohannis. 


Prima reacţie a PSD după anunţul lui Iohannis privind temele referendumului


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite