Dragnea, porcii şi dolarii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aceste zile fierbinţi de vară, în care aflăm despre beizadele că au afaceri cu energie (fiica lui Tudose), porci (fiul lui Dragnea), sau că insula Guam are (numai) 14 minute să se pregătească pentru a contracara un atac nord-coreean, opinia publică românească are altceva pe ordinea de zi: unde o fi dispărut inamicul public numărul unu, Liviu Dragnea?

După ce s-a demonstrat că legăturile lui cu numeroase firme din Teleorman şi alte judeţe sunt mai mult decât evidente, fiind confirmate prin acte oficiale, legale sau fiscale, deşi a înstrăinat pe parcurs respectivele firme, baronul de Teleorman nu mai are multe portiţe de scăpare. E o chestiune de timp până când lanţul justiţiei se va fi strâns îndeajuns de mult iar acest baron PSD pe stil vechi, ciocoi pe stil nou sau, după mine, hienă, va ajunge în faţa justiţei şi va da socoteală pentru toate hoţiile, fărădelegile ori crimele financiare efectuate.

Deşi confruntarea lui cu justiţia este pe viaţă şi pe moarte, deşi multe instituţii ale statului (!?) sunt pe urmele lui de multă vreme, acest J.R. de Teleorman a dispărut. Cică ar fi în vacanţă. Totuşi, nici măcar un copil nu ar putea crede că atunci când poliţia descinde în 80 de locaţii, cu sute de oameni, pentru a face percheziţii şi a ridica documente şi materiale, Dragnea ar putea sta liniştit cu mustaţa sa şmecheră la Soare, prin vreo insulă pierdută din ocean. Mai mult, zilele trecute, USR a anunţat că va depune o plângere penală împotriva liderului PSD pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals în legătură cu convocarea sesiunii parlamentare extraordinare.

Dragnea nu a urmărit niciodată, nu urmăreşte şi nu va urmări vreodată să fie un om bun, corect şi drept (virtuos, în termenii lui Aristotel).

Cum în aceste condiţii, numai de vacanţă nu îi arde lui Dragnea, părerea mea este că el acum îşi pregăteşte nu porcii, căci i-a pierdut de mult, ci vizuina şi dolarii. El îşi mută de zor milioanele de dolari şi euro dintr-un cont în altul, dintr-o ţară în alta, căci este un om prevăzător: se pregăteşte pentru... după ieşirea din închisoare.

Chiar şi în varianta pesimistă (pentru el) că va fi încarcerat, statul român nu se va alege cu prea mulţi dolari, euro sau lei din milioanele ţepuite, comisioane, furturi, tva-uri ilegale, neplată de taxe şi impozite, şmenuri, peşcheşuri şi alte bacşişuri adunate cu sârg de această vicleană hienă.

În caz că cititorii mei, pasionaţi de filosofie ca şi mine, se vor întreba care este ţelul lui Dragnea, ce mai urmăreşte să facă, care este scopul lui în viaţă, aş vrea să fac o scurtă trimitere la Aristotel şi să spun: nicidecum o viaţă virtuoasă; Dragnea nu a urmărit niciodată, nu urmăreşte şi nu va urmări vreodată să fie un om bun, corect şi drept (virtuos, în termenii lui Aristotel). Şi asta nu pentru că nu l-a citit pe Aristotel, căci pentru a fi un om bun nu ai nevoie de asta, ci pur şi simplu pentru că aşa a văzut în jurul lui de când s-a născut, şi cu asupra de măsură în ultimii 28 de ani.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite