Dragnea explică de ce a şters postările de pe Facebook: Erau comentarii de o violenţă şi vulgaritate rar întâlnite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut că a şters comentariile negative de pe pagina sa de Facebook privind legea defăimării pentru că erau de ”o violenţă şi vulgaritate rar întâlnite”, iar mulţi dintre comentatori ar fi putut fi postaci.

"Am fost întrebat de ce le-am şters (comentariile de pe pagina de Facebook, n.r.). Erau comentarii de o violenţă şi vulgaritate rar întâlnite. Multe nume erau măşti sub care se puteau ascunde postaci ai altora. Un aşa-zis dialog cu oameni care înjurau fără niciun fel de temei nu făcea serviciu nimănui", a spus Dragnea, la B1 TV.

”În primul rând le-am făcut un serviciu de demnitate celor care au postat”, a subliniat preşedintele PSD, arătând că unii dintre cei ”speriaţi pe bună dreptate” nu erau informaţi.

El s-a declarat gata să scoată din textul legii pe care a iniţiat-o definiţia defăimării. ”M-am gândit serios şi mă gândesc serios şi în seara asta până mâine dimineaţa, sunt dispus să scot şi această definiţie din lege”, a arătat Dragnea, susţinând că a eliminat şi amenzile înlocuindu-le cu cele deja în vigoare.

”Din păcate, din cauza unei manipulări profesionale făcute de cei de la PNL, cei care s-au enervat pe bună dreptate primind informaţiile false au ajuns să posteze şi să aibă reacţii fără să citească legea şi modificările sale în Comisia juridică”, a mai afirmat preşedintele PSD.

Printre cei care ”au primit ordin pe unitate să critice”, dar nu ştiu ce conţine propunerea legislativă, Dragnea i-a nominalizat pe liderii liberali Vasile Blaga şi Cătălin Predoiu.

”Mâine o să discutăm şi la noi la partid. Pe mine mă interesează ca amendamentele care au fost adoptate în comisia juridică să fie adoptate aşa cum au fost adoptate acolo şi de asemenea să vedem care este procedura prin care eu pot să fac - după ce mâine dimineaţă o să mă consult şi cu colegii - să mai aduc unele modificări astfel încât să elimin orice sursă de suspiciune. În funcţie de ce decidem mâine să vedem când va intra pe ordinea de zi”, a anunţat el.

Întrebat de ce mai era nevoie de această lege, social-democratul a subliniat că "este exact ce lipsea, partea de promovare şi prevenire", în condiţiile în care reglementările de până acum au avut "scop coercitiv".

Adrian Moraru, director adjunct al Institutului pentru Politici Publice, a afirmat sâmbătă că liderul PSD, Liviu Dragnea, a şters mii de comentarii şi a blocat utilizatorii de Facekook care au comentat pe pagina sa pe tema legii defăimării.

"Liviu Dragnea este mult mult mai agresiv în a combate orice părere contrară cu a lui chiar şi prin comparaţie cu Victor Ponta. Să mă explic: nu numai că a şters mii şi mii de comenturi la postarea despre legea aia aberantă, dar a dat ban tuturor celor care au îndrăznit să comenteze. După cum se poate vedea nu mai pot să postez pe pagina sa, nici să dau like la vreun comentariu. Asta nu s-a întâmplat cu Victor Ponta deşi comentariile de atunci erau mai incomode", a afirmat Moraru pe pagina sa de Facebook.

Potrivit directorului adjunct al IPP, comentariul pentru care a fost blocat pe pagina liderului PSD a fost: "E grea politica la Bucureşti. Nu se compară cu cea de la lixandria".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite