Dragnea a dezlănţuit marea epurare în PSD. Cine sunt liderii vizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Bădălău, Codrin Ştefănescu, Mihai Chirica / FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
Nicolae Bădălău, Codrin Ştefănescu, Mihai Chirica / FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, şi secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ştefănescu, vor fi excluşi din PSD pe motiv de trădare.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, unul dintre criticii constanţi ai liderului PSD, este cu un pas în afara partidului. Membrii Comisiei de Etică din cadrul PSD Iaşi au propus Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei excluderea primarului Mihai Chirica din partid, pentru atacurile repetate ale edilului ieşean la adresa conducerii PSD. Totodată, Comisia de Etică a mai propus excluderea din partid a viceprimarului Gabriel Harabagiu şi a fostului deputat de Iaşi Sorin Iacoban, ambii apropiaţi ai primarului de Iaşi.

Contactat de agenţia News.ro, liderul filialei judeţene a PSD Iaşi Maricel Popa a refuzat să comenteze hotărârea Comisiei de Etică, afirmând că BPJ al organizaţiei se va întruni peste câteva zile. Marcel Popa este unul dintre apropiaţii lui Dragnea.

„Eu nu am înţeles despre care PSD vorbim: despre PSD - organizaţia care m-a propus să fiu primar - sau despre PSD-ul lui Dragnea, căruia nu-i convine că mai sunt şi oameni cu puncte de vedere. Dacă vrea să distrugă social-democraţia, nu o să poată, pentru că social-democraţia nu s-a născut la Teleorman. Sunt voci care spun că acum 120-130 ani s-a născut undeva în zona Moldovei “, a reacţionat Mihai Chirica.

Social-democraţia nu s-a născut în Teleorman, ci în Moldova. Mihai Chirica, primarul Iaşiului

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, membru PSD Iaşi, în organizaţia comunală Dobrovăţ, a scris pe Facebook că mai mulţi membri de partid l-au sunat pentru a-i spune că a fost constituit un “pluton de execuţie“ în partid „Această lovitură dată PSD-ului arată că cei careconduc acum partidul au o agendă personală mult mai importantă decât cea a PSD. Din momentul excluderii celor trei, PSD renunţă definitiv la orice şansă de a mai câştiga primăria în 2020 şi îşi asumă public că nu va mai avea un punct de sprijin la Iaşi pentru foarte mulţi ani de acum înainte“, a scris Cătălin Ivan.

Bădălău şi Codrin Ştefănescu, maziliţi pentru trădare
Liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea să-i dea afară din partid pe cei care au fost de partea lui Mihai Tudose. Surse din conducerea PSD au declarat pentru „Adevărul“ că, în prima şedinţă a Comitetului Executiv, Dragnea va propune excluderea lui Niculae Bădălău (preşedinte executiv al PSD)  şi a lui Codrin Ştefănescu (secretar general adjunct), pe motiv de trădare. Bădălău a ajuns numărul doi în PSD cu susţinerea lui Dragnea, însă, ulterior a trecut de partea lui Tudose. Bădălău a pierdut zilele trecute şi funcţia de vicepreşedinte al Senatului, în locul său fiind instalat Adrian Ţuţuianu. Potrivit unor surse politice, preşedintele executiv al PSD este plecat de câteva zile în Mexic, alături de familie. Bădălău nu şi-a întrerupt concediul nici măcar pentru a vota învestirea Guvernului Dăncilă.

Codrin Ştefănescu a fost, la rândul său, fidel liderului PSD, până când s-a împrietenit cu Bădălău, care l-a tras după el în tabăra Tudose. De altfel, Liviu Dragnea şi Codrin Ştefănescu au schimbat replici dure în şedinţa Comitetului Executiv al PSD înm care au fost aleşi miniştrii Guvernului Dăncilă. Ştefănescu a considerat că portofoliul Educaţiei ar trebui să-i revină Ecaterinei Andronescu, în timp ce Dragnea a mizat pe alegerea lui Valentin Popa.

Sursele citate susţin că, de curând, Codrin Ştefănescu s-a reorientat către gruprarea din PSD condusă de Robert Negoiţă (primarul Sectorului 3) şi Gabriela Firea ( primarul Capitalei), care aşteaptă condamnarea lui Dragnea pentru a intra în lupta pentru şefia partidului. „Problema va fi tranşată cât de curând, pentru că trecerea timpului  îl dezavantajează pe Liviu Dragnea şi îi întăreşte pe rivali, aşa cum se întâmplă în politică. În acest moment, Dragnea are majoritate confortabilă în CEX, deci dorinţa sa va deveni lege“, susţin sursele citate.

PSD renunţă definitiv la orice şansă de a mai câştiga primăria Iaşi în 2020. Cătălin Ivan, europarlamentar PSD  
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite