Dragnea, despre Tudorel Toader: A păcălit tot PSD-ul. Nu ştiu dacă a fost intenţionat sau nu. Ca preşedinte, eu nu o să propun remanierea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Între Liviu Dragnea şi Tudorel Toader se desfăşoară un război al declaraţiilor. FOTO Mediafax
Între Liviu Dragnea şi Tudorel Toader se desfăşoară un război al declaraţiilor. FOTO Mediafax

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat un nou atac la adresa lui Tudorel Toader, despre care a spus că a păcălit PSD în ceea ce priveşte o ordonanţă de urgenţă privind legislaţia penală.

„Domnul Toader a păcălit tot partidul. Nu ştiu dacă a fost singur, sau au fost doi, dacă a fost intenţionat sau neintenţionat. A ieşit în ianuarie şi a spus că vrea să adopte ordonanţa aia. Nu a vorbit cu nimeni. Dar nu poţi la început de an să spui, ridici scandalul până la cer, stăm sub gloanţele din ţară şi străinătate şi ieşi apoi şi spui că nu se justifice urgenţa?!“, a declarat Liviu Dragnea.  

De asemenea, liderul PSD a punctat faptul că s-a ajuns la un scandal inutil şi că dezbaterile pe modificarea codurilor penale trebuie reluate săptămânile viitoare în Parlament „S-a generat un scandal inutil. S-a blocat şi dezbaterea în Parlament. (n.r. - Toader) A spus că nu se adoptă. Ordonanţele nu se vor adopta. Cred că săptămâna viitoare se reia procedura în Parlament. Aceste legi trebuie adoptate în sesiunea aceasta sau dacă nu în toamnă“, a completat Liviu Dragnea.

Nu în ultimul rând, Liviu Dragnea a subliniat că el, personal, nu va propune remanierea lui Toader, dar aşteaptă să vadă ce vor colegii săi, inclusiv Dăncilă: „Procedura e simplă. Domnul prim-ministru propune sau anunţă că vrea să-l remanieze, ori colegii din CEx spun că Toader trebuie remaniat. Ca preşedinte, eu nu propun remanierea“, a declarat Dragnea, care a precizat însă că nu se va opune dacă vor fi de altă părere colegii săi.

„Minciuna asta rostogolită doi ani, la unii a prins (n.r: că legile justiţiei sunt emise în interesul lui Liviu Dragnea). Nu e nicio virgulă care mă avantajează pe mine, pe de altă parte nu se discută despre faptul că la Înata Curte nu s-a preocupat să aibă completul de 5, nu s-a preocupat să respecte legea pe completurile de 3. Problema nu e la ăla care încalcă o lege, ci cel care sesizează. În partid s-a luat o decizie, pentru unii facultativă, a fost o întrebare: articolele din codurile penale declarate constituţionale să fie declarate prin oug să nu se mai continue prin această dezbatere", a declarat Liviu Dragnea, la România TV.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite