Dragnea, despre deputatul PSD care protestează la sediul DNA: Dacă nu l-am pedepsit când m-a certat pe mine, nu am să o fac nici acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat miercuri, la Parlament, gestul deputatului PSD Liviu Pleşoianu de a protesta în faţă clădirii DNA faţă de conducerea instituţiei şi faţă de faptul că Laura Codruţa Kovesi nu s-a prezentat la audierile Comisiei de anchetă privind prezidenţialele din 2009. Potrivit lui Dragnea, Pleşoianu nu va fi sancţionat de partid pentru gestul său, cum nu a fost sancţionat nici când l-a criticat direct pe el.

„Liviu Pleşoianu este un parlamentar cu foarte multe iniţiative. Este un om care crede cu tărie în anumite lucruri. Este un coleg care m-a criticat şi pe mine de foarte multe ori. Nu l-am sancţionat şi nu il voi sancţiona niciodată. Chiar dacă poate greşeşte, faptul că susţine cu tărie nişte păreri, nu cred că trebuie pedepsit. Dacă nu cerut să primească vreo sancţiune când m-a certat pe mine rău, şi nu doar o dată, de ce aş face-o acum?”, a declarat preşedintele PSD cu privire la protestul lui Pleşoianu.

Întrebat dacă scandalul în care este prinsă instituţia condusă de Laura Codruţa Koveşi afectează imaginea Românie pe plan extern, ce vreme ce una dintre cele mai apreciate instituţii româneşte „se cutremură”, liderul PSD a declarat că situaţia este una neplăcută, fără precedent, iar ministrul Justiţiei trebuie să adopte o poziţie clară în situaţia de faţă.

„Este o situaţie fără precedent, cu poziţii publice implicate. Eu cred că ar trebui să fim atenţi, preocupaţi, dar ministrul Justiţiei va trebui să aibă o poziţie oficială. (..) Mulţumit sau nu (n.r. despre activitatea Laurei Codruţa Kovesi), ministrul Justiţiei tebuie să exprime ceva. (...) Este afectată încredere în sistemul judiciar în ansamblu”, a declarat Liviu Dragnea.

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu a mers în faţa sediului Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a protesta faţă de faptul că şefa instituţiei Laura Codruţa Kovesi nu s-a prezentat la audierile din Comisia „Alegeri 2009“ şi faţă de activitatea conducerii aceleiaşi instituţii.

„Doamna Kovesi se afla în noaptea alegerilor la domnul Oprea, alături de domnul Maior, domnul Coldea. Cred că ar trebui să avem mai mult curaj să punem întrebări, să nu ne fie frică“, a declarat Liviu Pleşoianu, aflat în faţa sediului DNA. Protestului iniţiat de Pleşoianu s-au mai alăturat alţi 20 de oameni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite