Dragnea, acuzaţii la adresa şefului SRR: „Cum şi-a permis să îl ameninţe la telefon pe liderul de grup al PSD“. Reacţia lui Ovidiu Miculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat, marţi, în Parlament, pe preşedintele director general al SRR, Ovidiu Miculescu, că i-a trimis liderului deputaţilor social-democraţi, Florin Pâslaru, un mesaj cu textul „O să vedeţi voi ce o să păţiţi!”, după votul din plen privind eliminarea taxei radio-TV. Miculescu a transmis o replică la acuzaţia lui Dragnea în care susţine că se încearcă acapararea SRR.

UPDATE Reacţia şefului SRR

Ovidiu Miculescu, Preşedintele Director General (PDG) al Serviciului Român de Radiodifuziune (SRR), a transmis, marţi, în urma acuzaţiilor formulate de liderul PSD, Liviu Dragnea, după eliminarea taxei radio-TV, că ceea ce se petrece este o ”ambuscadă” politică cu scopul de a ”vulnerabiliza” şi, ulterior, de a ”acapara politic” Radio România.

„Contest ferm acuzaţiile domnului Liviu Dragnea, preşedintele Partidului Social Democrat, susţinute de la tribuna Camerei Deputaţilor. Precizez că afirmaţiile domnului Dragnea sunt neadevăruri flagrante pe care le pot demonstra oricând. Dincolo de calitatea mea de Preşedinte Director General al Radio România, calitate în care mi-am exprimat adeseori îngrijorarea şi dezamăgirea profundă faţă de această măsură, sunt un om obişnuit şi nu văd cum ar fi putut interpreta oricine, vreodată, oricare din argumentele ridicate de mine în cadrul dezbaterilor ca pe o ameninţare. Am subliniat mereu că această măsură aduce grave prejudicii independenţei şi echidistanţei serviciului public de radiodifuziune şi împiedică Radio România să-şi îndeplinească misiunea publică asumată cu 88 de ani în urmă. Uneori, mărturisesc, am fost chiar vehement, o vehemenţă pe care vă rog să o puneţi pe seama energiei şi speranţelor pe care le-am investit în proiectul radioului public, dar nu am afirmat vreodată ceva ce ar putea fi interpretat ca o ameninţare, oricât de vagă”, a transmis Miculescu, citat de News.ro

„Mai mult, declar acum, public, că această pretinsă discuţie telefonică cu vreun lider de grup parlamentar, invocată de domnul Dragnea, nu a avut loc şi subliniez încă o dată că toate afirmaţiile acestuia sunt neadevăruri flagrante. Ceea ce se întâmplă în cazul de faţă este în egală măsură înfricoşător şi revoltător. Asistăm la o incredibilă ambuscadă politică, cu unicul scop de a vulnerabiliza şi, ulterior, acapara politic Radio România”, a adăugat el.


„Îl întreb pe domnul Miculescu, de la Radio, aici, în faţa presei şi de la tribuna Parlamentului, cum şi-a permis, acum câteva minute, să îl ameninţe la telefon pe liderul de grup al PSD? Directorul postului de radio public al României: «O să vedeţi voi ce o să păţiţi». Asta este atitudine de independenţă a acestui domn", a spus Liviu Dragnea.

PSD şi PNL au votat cot la cot eliminarea taxelor radio-TV, deşi, ieri, Comisia de buget decisese, în unanimitate, să lase în continuare aceste taxe, pentru că, altfel, televiziunea publică şi Radioul n-ar mai putea funcţiona. 

Marţi dimineaţă, la dezbaterea proiectului de lege din Camera Deputaţilor, Liviu Dragnea a criticat faptul că sunt probleme în managementul instituţiilor publice de presă, iar taxa radio-TV trebuie eliminată, în pregătirea unor schimbări mai ample în SRTv şi SRR, precum introducerea concursurilor pentru posturile de conducere. Mai precis, liderul PSD a pledat pentru suspendarea taxei pe timpul campaniei electorale, pentru ca, din luna ianuarie, taxele radio-TV să fie reintroduse, pentru ca instituţiile să nu se închidă. În această perioadă, TVR şi Radioul ar  urma să fie finanţate de la bugetul de stat, însă Guvernul spune că nu are bani.

În replică, liberalii susţin că Dragnea vrea să scape de TVR în campania electorală. Deputatul PNL Andreea Paul a acuzat că "nu există artist mai mare decât PSD în a-i păcăli pe români", încercând să îl critice pe Liviu Dragnea pentru această schimbare a legii, însă preşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, i-a tăiat microfonul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite