Dragnea - Împăratul de carton şi din plastilină, noul Ciubăr Vodă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsit de orice urmă de bun simţ, preşedintele PSD şi, vai!, al Camerei Deputaţilor, dl. Liviu Nicolae Dragnea, pozează în martir.

Ni se prezintă, ori de câte ori are ocazia, drept un hăituit, un sacrificat, un om care, precum Corneliu Vadim Tudor odinioară, a îmbrăcat cămaşa morţii. De aici probabil pasiunea cu care îl apără, îl gardează foştii peremişti Lia Olguţa Vasilescu şi Codrin Ştefănescu. Ca să nu mai vorbim despre tovarăşele Rovana, Firea, Carmen Dan, Dăncilă, despre propagandiştii travestiţi în ziarişti, despre ziariştii care demult nu sunt decât negustori de cuvinte ori oameni de afaceri care seara, între două tunuri, trag la greu pentru imaginea fostului repetent al Politehnicii bucureştene. Lista acestora e lungă, dar câteva nume se remarcă. Chirieac, Cristoiu, Gâdea, Badea, Cristache, Andronic, Dinescu (hélas!), Buşcu.

Dl. Dragnea repetă cui are timp de risipit spre a-i asculta gugumăniile că DNA-ul i-ar vrea răul, că l-ar fi transformat în ţintă vie, că ar dori să îl vadă condamnat la nici mai mult, nici mai puţin decât 100 de ani de închisoare. Induce abuziv, necinstit, hoţeşte ideea (hoţii nu pot acţiona decât ca hoţii 24 de ore din 24, 7 zile din 7) că duşmani plătiţi  vor să îl pedepsească numai şi numai fiindcă pasămite el ar vrea binele României.

Numai că asemenea ilustrelor personaje ale lui Caragiale, dl. Dragnea a început să construiască binele ţării punând în prim-plan binele propriu. Pentru aceasta a comis fărădelegi,şi-a anexat pământuri, s-a folosit de banii Statului,  a adunat din leafa-i de bugetar averi nemăsurate, şi-a căpătuit familia şi apropiaţii, iar acum, odată ajuns în fruntea bucatelor, şi-a făcut, asemenea lui Nicolae Ceauşescu odinioară, o adevărată Curte populată de valeţi în marea lor majoritate recrutaţi din sărmana, sărăcita zonă a Teleormanului.

S-a debarasat de incomozi, de toţi cei ce îi stăteau în cale, l-a păcălit pe Victor Ponta, iar astăzi, după miraculoasa achitare a acestuia la ÎCCCJ, îi plânge ipocrit, grotesc, cu lacrimi de crocodil de milă.

Pretinde dl. Dragnea Nicolae Liviu că de vreo douăzeci de ani ar desfăşura muncă în folosul comunităţii. Însă uită să precizeze care comunitate. Aceea dezgustătoare a certaţilor cu legea, a politrucilor condamnaţi penal, a fanfaronilor şi a guşaţilor care şi-au propus să deturneze iar, precum comuniştii odinioară, destinul european al României.

Zilele trecute, insul cu multe şi grele dosare penale, i-a ordonat servantei, marionetei domniei-sale de la Palatul Victoria, d-nei Viorica Vasilica Dăncilă,  să îl întronizeze. Avem deja de o bucată de vreme, în dispreţul Constituţiei, un fel de Rege, de Împărat, e drept că de carton şi de plastilină, un al doilea Ciubăr Vodă = care şi-a arogat dreptul de a proiecta viitorul României până în 2040.

Noul Împărat de gutapercă ameninţă ori pe cine poate. Pe procurorii DNA, pe jurnaliştii cinstitiţi care îi dezvăluie matrapazlâcurile, faptul că manipulează grosolan politica externă a ţării, pe preşedintele Iohannis. E un fel de Arturo Ui a cărui ascensiune nu poate fi oprită, cel puţin pentru moment, de nimeni. Reîntrupare a lui Ceauşescu, Liviu Nicolae Dragnea uită că şi modelul său se credea veşnic. Până într-o zi când....

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro  şi pe blogurile adevărul.ro 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite