Dosarul Belina: Câtă putere aveau Sevil Shhaideh, omul de încredere al lui Dragnea, şi Rovana Plumb, cea care l-a trădat pe Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sevil Shhaideh şi Liviu Dragnea
Sevil Shhaideh şi Liviu Dragnea

Sevil Shhaideh este unul dintre puţinii politicieni în care Liviu Dragnea are încredere. În 2013, Shhaideh era mâna sa dreapta la Ministerul Dezvoltării. Rovana Plumb, anchetată şi ea de procurorii DNA, a fost unul dintre oamenii fideli lui Victor Ponta, dar care ulterior a trecut în tabără lui Dragnea pentru a ajunge din nou ministru.

În 2013, când Guvernul Ponta  trecut Lacul Belina în proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea era vicepremier şi ministru al Dezvoltării. Mâna sa dreaptă la minister era Sevil Shahideh, care, potrivit unor surse din PSD, „este unul dintre puţinii oameni în care Liviu Dragnea are încredere“.

Sevil Shhaideh s-a căsătorit în 2011, pe vremea când lucra la CJ Constanţa, iar presa a scris că naşi de cununie au fost Liviu Dragnea şi şeful CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu. În 2012, Dragnea o aduce pe Sevuil Shhaideh de la Constanţa şi o numeşte secretra de stat în ministerul Dezvoltării. Din această postură, Shhaideh semnează nota de fundamentare prin care lacul Belina a ajuns în proprietatea CJ Teleorman, condus la acea vreme de Adrian Gâdea, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea.

Ca minsitru, Liviu Dragnea este cel care a semnat hotărârea de Guvern privind transferul lacului, în condiţiile în care Ministerul Dezvoltării a iniţiat actul normativ.

În 2015, după ce a fost condamnat în Dosarul Referendumului, Liviu Dragnea a demisionat din fruntea Ministerului Dezvoltării, iar în locul său Victor Ponta a numit-o chiar pe Sevil Shahideh. În 2016, după ce PSD a acâştigat alegerile parlamntare, Liviu Dragnea a propus-o pe Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier, dar s-a lovit de refuzul lui Klaus Iohannis.

Rovana Plumb, la acea dată ministru al Mediului, era unul dintre oamenii fideli lui Victor Ponta. După ce s-a retras de la conducerea PSD, Ponta a susţinut-o pe Rovana Plumb pentru funcţia de preşedinte interimar al partidului, însă Liviu Dragnea a câştigat competiţia internă. Ulterior, Rovana Plumb a făcut pace cu Dragnea şi a primit funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au fost trecute ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate societăţii Tel Drum. Totul s-ar fi făcut cu ajutorul unor demnitari şi înalţi funcţionari, potrivit DNA. Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb sunt vizate de ancheta procurorilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite