Defăimare şi onoare

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul acestor rînduri continuă să creadă că PSD e singurul partid de importanţă istorică al ultimilor 30 de ani. Ceea ce nu înseamnă că îi neagă, vreo clipă, prostia. De la automobilul sovietic Pobeda încoace, gigantismul şi înapoierea, măreţia şi imbecilitatea pot fi surori bune, ca două săbii îndesate în aceeaşi teacă.

Nătărăii care au perfectat procedeul au convingerea că participă la cursa înarmărilor. Rezultatul e, invariabil, o nenorocire care înghite timp şi oameni, fără să mişte societăţile dincolo de înapoiere şi de instinctele vieţii turmatice.

PSD e un caz tipic: grandoare inutilă şi rezumat esenţial al eşecului nostru istoric, la contactul cu libertatea. În 1989, toată lumea a bănuit că lumea comunistă a luat sfîrşit. PSD a demonstrat, strălucit şi fatal, că, dimpotrivă, civilizaţia comunistă e singurul fapt politic şi moral împlinit al României. Dopat de 30 de ani de domnie socială efectivă şi de lipsa unui singur rînd de alegeri pierdut, PSD a ajuns să se oglindească integral într-un Congres faraonic, Putinoid şi, mai cu seamă, prostesc.

Un Congres organizat pentru reglarea conturilor şi lămurirea ierarhiilor ar fi avut datele fireşti ale banditismului intern practicat de toate partidele lumii. De la stînga la dreapta şi de la apus la răsărit, organizaţiile politice se primenesc şi realimentează prin sesiuni de sacrificii interne rituale. Numai o oarecare etichetă de abator dă acestor măceluri numele şi statutul de Congres. Însă creaţia politică propriu-zisă e bine ferită de eşafod. Cine o are se ocupă de ea în alt fel şi în altă parte. Cine nu, tace şi lasă cuţitul să lucreze. PSD a încălcat regula, cu un gest ruşinos pentru orice satrap cinstit. A cutezat să susţină că e în stare să gîndească.

Abia aşezat pe tron, Liviu Dragnea s-a trezit vorbind despre planuri de dezvoltare şi despre paradisul care ne aşteaptă, în 2040, la capătul acestor manevre de geniu: hub energetic, putere regională, punte comercială Orient-Occident şi alte orgasme geostrategice încropite în somptuoasa sală de aşteptare a autogării Progresul. Plus, lovitura finală: moneda euro, la care vom „trece” în 2023-2024!

Liviu Dragnea nu înţelege că România construită de PSD ca rampă de exportat materii şi oameni în brut va fi devorată pînă la os de contactul cu euro.

Să „trecem” peste observaţia că la euro nu se „trece” prin mari adunări populare sau prin înaltă decizie PSD. Dealtfel, ideea după care în euro se intră ca în mol sau ca în Rotary Club e o neghiobie comună a partidelor noastre şi a experţilor economici recent biruitori ai liceului. Efectul acestui basm e o percepţie publică naivă. Pentru prea mulţi români, admiterea în euro trece drept premiu scadent şi distincţie inevitabilă, în genul saltului care te mută de la telefon public la mobil şi din tenişi în  converşi. Dar tentativa cerebrală a PSD are o componentă încă mai stupidă.

Liviu Dragnea nu înţelege că PSD nu va supravieţui unei Românii admise în zona euro. După doi-trei ani de agonie economică sub tortură euro, alegătorii zonelor mizere care dau acum masa de vot a PSD se vor răscula, vor afurisi PSD şi se vor arunca în braţele primului purtător de panglici care le calcă prin faţa casei. Semeţia stupidă din discursul lui Dragnea spune că marele lider se pricepe la Brazilia dar nu înţelege nimic din ce se întîmplă în Grecia, Italia, Spania şi în alte teritorii de la periferia Teleormanului.

Fără excepţie, toate societăţile sudice ale Europei au fost strivite de euro şi au încheiat prin a mazili partidele care le-au spus că euro e echivalentul mariajului cu o nemţoiacă fraieră, blondă ca Schiffer Claudia şi mare donatoare de Mercedesuri. Liviu Dragnea nu înţelege că România construită de PSD ca rampă de exportat materii şi oameni în brut va fi devorată pînă la os de contactul cu euro. Dragnea e primul lider care prescrie doctrinar propriului partid măsurile ce îi vor veni de petrecanie. Congresul a aplaudat, încîntat, sclipirea şi ştaiful european al liderului: nu-i prost deloc Liviu al nostru! Aşa e. Liviu al lor nu e prost. E un rachet de parcări mici.

Autorul acestor rînduri mărunte îşi declară intenţia de a-l insulta public pe Liviu Dragnea. Să trecem la fapte: Dl. Dragnea e un rachet de parcări mici, dar şi un găinar de ogrăzi medii spre mari. Urmează insultele la adresa elitei PSD. Astfel: Gabriela Firea e o ţoapă capabilă să anexeze Bucureştiul la Voluntari, în vreme ce Viorica Dăncilă e o ţoapă. În sfîrşit, PSD e un partid de retarzi care trebuie desfiinţat pe motive medicale şi din considerente patriotice. Şi cu asta gata! Am insultat tot ce avem mai bun, adică, după mintea bine drămuită a PSD, am insultat România.

Nu există bîlbîit pe lume care să nu-şi poată rosti numele din a cine ştie cîta încercare. Urmînd modelul, PSD a organizat un Congres la care şi-a etalat căznit gîndurile şi obîrşia. Amîndouă sînt continuarea directă şi putredă a spiritului comunist, în frunte cu Secretarul său General, Tovarăşul Nicolae Ceauşescu. Dacă vi se pare o exagerare din care furia a extras umorul, e suficient să recapitulaţi punctele cheie ale Congresului.

Mai întîi ardoarea slugărniciei. Dragnea a primit sărutări pe papuc şi a pozat îndelung în faţa adoratorilor reuniţi pentru a i se tăvăli la picioare, pînă la comanda acum „aplaudaţi!” E deprimant. Ca obiceiul incurabil al unui sinucigaş salvat periodic şi mereu gata de drum spre fabrica de ştreanguri. După 30 de ani, sîntem, iar, călăuziţi de o turmă care eşuează, cu plăceri experte, în cult şi şerbie consimţită. Nu ne-a lovit o întîmplare. Ne-am confirmat genetica.

Aplicată retroactiv, legea lui Dragnea i-ar pedepsi pe Caragiale şi pe Eminescu, două lichele turbate care şi-au luat sistematic peste picior naţia  şi saltimbancii politici.

A doua ispravă primitivă la Congres, e tentativa de gîndire care l-a făcut pe Dragnea să promită românilor euro şi propriului partid pieirea.

A treia e legea defăimării. O pravilă în apărarea demnităţii naţionale şi spre ruşinea trădătorilor de ţară. Legea propusă de Dragnea stă pe următoarea motivaţie: cine critică sau insultă PSD, critică sau insultă România. Concluzia logică: PSD e România.

Cu asta, sîntem în centrul sferei pătrate care a dat gîndirea lui Ceauşescu. Şi pentru el, Partidul şi liderii lui erau totuna cu România. Urmînd firul acestei idei transformate de PSD în propunere de lege, rezultă că şi alegătorii care au votat orice alt partid decît PSD şi-au defăimat ţara. Aplicată retroactiv, legea lui Dragnea i-ar pedepsi pe Caragiale şi pe Eminescu, două lichele turbate care şi-au luat sistematic peste picior naţia şi saltimbancii politici. În sfîrşit, conform legii Dragnea, PSD însuşi va trebui pedepsit, pentru că a doborît două guverne PSD, în mai puţin de un an. Dar nu! PSD e un partid comunist cu prelungitorul. Ce se naşte din mari mîncători de rahat, rahat mănîncă dar în doze rezonabile. Prin urmare, PSD a decis să înceapă cu Cristian Preda.

Acuzat că şi-a defăimat ţara în Parlamentul European, Preda a fost convocat în faţa Consiliului de Onoare, un soi de a cincea gloată la căruţă care va cugeta şi va decide să îi retragă sau să îi retragă Ordinul Steaua României. Îl cunosc bine pe Preda de la întrunirile secrete din subteranele întunecoase ale Parlamentului European. Acolo, la o halbă de sînge pesedist şi un românaş la proţap, am pus la punct, alături de Monica Macovei, o strategie de defăimare a României care l-ar forţa pe Soros să întindă mîna după cucută.

Aşadar, Preda va trebui să răspundă. Dar cui? Consiliului de Onoare. Din care fac parte, între alţii: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, Mircea Geoană, Constantin Degeratu şi alte fructe ale coabitării Ghandi-Maica Tereza. Plus medicul  Şerban Brădişteanu, condamnat penal.

Din motive de neînţeles, în Consiliu, nu a fost inclus Miron Cozma. Onoare defăimată.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite