De la Nuţi, cu dragoste pentru noi, tâmpiţii. Udrea + Ponta + Ghiţă = LOVE

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sfârşit, am fost luminaţi! Doamna Elena Udrea, mai cunoscută ca fosta „Blondă de la Cotroceni” sau ca „Nuţi, spaima Constituţii”, a aruncat bomba secolului, ba chiar a mileniului pe plaiurile mioritice şi ne-a luminat şi pe noi, proştii ţărişoarei.

Era păcat să n-o facă, să nu aflăm şi noi, românaşii de rând, ăştia care ne prelungim zilele de la o leafă mizerabilă la alta, „ce se întâmplă astăzi cu adevărat în România, ce luptă se duce în subteranele puterii şi care este miza reală”. 

Nu de alta, dar habar nu aveam de ce muncim ca proştii până picăm laţi, de ce alergăm ca vitele de la un ghişeu la altul ca să băgăm miliarde în conturile României ăsteia jefuite, de ce ne învăţăm copiii degeaba să fie buni şi corecţi, de ce ajungem să ne urâm până şi vieţile, să întindem cozi de zile şi nopţi ca să punem o ştampilă pe un vot, de ce, şi după 25 de ani, ieşim pe străzi şi urlăm „Jos, comuniştii!”.

Ne-a luminat doamna Nuţi! În bezna noastră, habar n-aveam că ţărişoara asta e condusă de ei toţi la un loc, că e jefuită de ei toţi la un loc. Habar n-aveam că toată mascarada asta politică, la care asistăm în fiecare zi, e un circ ieftin pentru prostimea holbată la ecrane. Habar n-aveam că nu mişcă nimic, dar nimic fără ca găşculiţa lor de şmecheri care ne-au confiscat ţara să nu-şi tragă toţi banii, toată puterea.

Habar nu aveam că toate bâlbăielile lor despre cum vor ei să ne facă ţara bine, despre cum se zbat ei pentru vieţile noastre, despre cum se gândesc ei la viitorul copiilor noştri, despre cât de îndureraţi sunt ei că mama mea sau mama ta au pensii de doi lei sunt nişte baliverne aruncate mulţimii. Da, chiar aşa! Habar n-aveam că ei toţi, băieţii şi fetele astea care mimiează opoziţia, care mimează lupte politice duse în numele dreptăţii, care mimează muncă, principii şi ideologii, joacă dintotdeauna exact aceeaşi horă. Hora banilor.

Ahh, noroc de doamna Nuţi! Ne-a explicat dumneaei cum stau, de fapt, lucrurile în ţărişoara asta a noastră, în care noi trăim doar ca să-i îmbuibăm pe ei. În care noi muncim doar ca să aibă ei de unde fura. Dar, cum spuneam, noroc de doamna Nuţi! Aşa am aflat că, în timp ce ne holbăm la aşa-zisele lor răfuieli duse mereu pe ecrane, doamna Nuţi, ca orice doamnă blondă obişnuită, face şi desface pe-nserat şefi de la DNA. Aşa am aflat şi cu cine o face. Chiar cu „mitomanul”, despre care doamna Nuţi ne spunea convinsă până în măduva oaselor că „probabil nu e suficient de bărbat” şi că e „obişnuit să umble cu paraşute”.

Aşa am aflat şi cum aceeaşi doamnă Nuţi făcea agenda şefilor SRI. Dar şi că soţul dumneai mergea, ca orice om de afaceri obişnuit, sâmbăta şi duminica, la acelaşi SRI. Aşa am aflat că rudele soţului plimbau pe stradă genţi cu sute de mii de euro, pe care soţul, tot ca orice om de afaceri obişnuit, îi trimitea unor băieţi, la comanda Servicilor. Aşa am aflat şi că fostul preşedinte Băsescu a avut noroc tot de doamna Nuţi. Căci, fără ea, putea ajunge, Doamne ferească!, cel mai dezinformat om din România.

Da, ne-a spus doamna Nuţi tot adevărul! Ce n-am aflat, însă, de la aceeaşi doamnă blondă e de unde erau genţile acelea cu bani, pe care fostul ei soţ îşi permitea să-i dea unor băieţi, la comanda altor băieţi. N-am aflat nici de ce ar fi făcut asta un om de afaceri cinstit din România. N-am aflat nici ce căuta dumneaei în biroul de acasă al „mitomanului” Ponta. Nici ce treabă avea ea cu cine e şi cine nu e şef la DNA. N-am aflat nici de ce îşi bea cafeaua, stând la poveşti şi făcându-şi confesiuni, cu-n domn a cărui televiziune, pe chipurile, o ataca pe doamna Nuţi. N-am aflat nici de ce ar fi putut ea intermedia întâlniri cu şefii SRI. N-am aflat nici de ce vrea doamna Nuţi să ne lumineze acum, exact acum când toate drumurile DNA au ajuns la ea.

N-am aflat, în general, mai nimic de la doamna Nuţi. Mai nimic din ceea ce nu ştiam sau, cel puţin, nu bănuiam. Poate doar că, acum, găşculiţa asta care şi-a împărţit întotdeauna, frăţeşte, toţi banii ţării s-a rupt. Şi-acum mai „scapă cine poate”!


 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite