Daniel Chiţoiu a demisionat din Guvern: Mă retrag din funcţie. Muncesc 18 ore pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Chitoiu FOTO Mediafax
Daniel Chitoiu FOTO Mediafax

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a demisionat din funcţie, pe motiv că ar fi fost avansat în funcţia de secretar general interimar al partidului.

Chiţoiu a oferit şi un motiv pentru decizia sa de a părăsi Guvernul: pentru a fi mai activ în cadrul formaţiunii.

"Am decis să mă implic mai activ în PNL. Eu sunt un om de partid, vechi în partid. Am o colaborare foarte bună cu toţi colegii din conducerea PNL şi de aceea am decis să preiau această funcţie, având în vedere momentele electorale importante. De aceea, mă retrag din funcţia de vicepremier şi ministru al Finanţelor. Muncesc 18 ore pe zi", a arătat el.

În ce priveşte dosarul soţiei sale, Laura Chiţoiu, acuzată de abuz în serviciu, preşedintele PNL a ţinut să îşi exprime susţinerea faţă de soţia colegului său de partid.

"Domnul Chiţoiu nu e implicat în niciun fel de dosar. Au apărut în presă lucruri legate de o cercetare care se referă la soţia domniei sale. Nu avem niciun fel de îndoială în legătură cu nevinovăţia domniei sale, nici cu activitatea guvernamentală a lui Daniel Chiţoiu. Motivul deciziei sale a fost prezentat, acesta este. Amintesc că este şi preşedinte la Sectorul 1 şi este un sector greu, indiferent de motive, chiar dacă nu ninge. Celelalte nuanţe care există într-un partid s-au discutat mereu, nu au generat războaie, nu au făcut oamenii să scoată cuţitele", a explicat Crin Antonescu.

Antonescu: Plecarea lui Chiţoiu nu are legătură cu apropierea de PSD

"Noi suntem, aşa cum am spus, la început de an, de an electoral, la începutul unei sesiuni parlamentare, într-un moment de reorganizare. Avem tot felul de probleme de rezolvat. Rămânem o echipă în care ne distribuim şi redistribuim roluri. Am discutat şi, împreună cu domnul vicepremier Chiţoiu, a decis să pună capăt experienţei din fruntea Ministerului de Finanţe şi Guvern", a anunţat preşedintele PNL, Crin Antonescu, după şedinţa formaţiunii.

Antonescu i-a mulţumit vicepremierului demisionar pentru activitatea depusă şi a ţinut să dezmintă faptul că plecarea lui Chiţoiu din Guvern ar avea legătură cu apropierea sa de PSD.

"A avut o activitate pentru care îi mulţumesc, deloc uşoară, şi, odată cu încheierea negocierilor cu FMI, a făcut opţiunea de a demisiona din Guvern şi în cadrul unor mutaţii mai largi, în calitate de vicepreşedinte va deţine şi funcţia de secretar general interimar pentru a coordona eforturile organizatorice ale partidului. Secretarul general Hellvig va coordona alegerile prezidenţiale. Dezminţim categoric un lucru pe care l-am văzut repetat în ultimele zile. S-a vorbit şi despre Chiţoiu, despre Stroe ca fiind apropiaţi de PSD. Nu au fost şi nu sunt mai apropiaţi sau mai îndepărtaţi de aliaţii de la guvernare decât suntem noi toţi. Niciodată, în acest timp, nu au avut acest sentiment. Sigur, au lucrat împreună şi considerăm că au lucrat bine. Există o relaţie care va continua, pentru că suntem la nivelul USL oameni care ne întâlnim şi luăm decizii", a explicat liderul liberal.

În ce priveşte succesorul lui Chiţoiu la Ministerul Finanţelor, Crin Antonescu a ţinut să precizeze că a discutat deja cu o persoană care a acceptat postul, dar a infirmat că i-ar fi înaintat vreo ofertă viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu.

"Deciziile vor fi luate mâine. Am văzut declaraţia fostului nostru coleg, actualul viceguvernator Olteanu, că i s-ar fi propus Ministerul de Finanţe. Nu ştiu cine i s-a propus. Cui i-am propus această funcţie a acceptat-o", a arătat el.

Pe aceeaşi temă:

Daniel Chiţoiu a demisionat. Eugen Nicolăescu, favorit pentru Finanţe Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a demisionat din Guvern, în urma recentului conflict din USL privind măsura reeşalonării creditelor.

Schimbarea la faţă a Guvernului Ponta: Cine se află pe lista miniştrilor care îşi fac bagajele Începutul anului electoral aduce modificări majore în structura Cabinetului Ponta. În timp ce unii membri ai Executivului ar putea fi remaniaţi, alţii au anunţat deja că schimbă fotoliul de ministru pentru unul de europarlamentar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite