Dăncilă nu l-a mai aşteptat pe Toader. Premierul i-a trimis lui Iohannis propunerea de revocare pentru ministrul Justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă & Tudorel Toader (foto Inquam Photos)
Viorica Dăncilă & Tudorel Toader (foto Inquam Photos)

Premierul Viorica Dăncilă a trimis la Palatul Cotroceni propunerea de revocare pentru Tudorel Toader. Ministrul Justiţiei anunţase miercuri seară că o decizie privind demisia urma să o ia după o discuţie cu Dăncilă, joi dimineaţă. De asemenea, în document sunt amintite şi demisiile Nataliei Intotero şi Rovanei Plumb

Viorica Dăncilă a trimis de miercuri seară propunerile de revocare ale celor trei miniştri din Guvern care fie nu mai au susţinerea partidului, fie au trebuit să renunţe la funcţia lor pentru că sunt candidaţi pentru europarlamentare. 

Printre aceştia este şi Tudorel Toader, cel care miercuri a refuzat să-şi dea singur demisia, ci a anunţat că va discuta joi dimineaţă cu Viorca Dăncilă. 

Redăm comunicatul Guvernului:  

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a transmis, în această seară, preşedintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniştri  pentru portofoliile Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Totodată, premierul a transmis către Administraţia Prezidenţială propunerea de revocare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Pentru Ministerul Justiţiei a fost propus Eugen Nicolicea, membru al Camerei Deputaţilor, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, membru al Camerei Deputaţilor, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit-Liviu Brăiloiu, membru al Senatului“, se arată în comunicatul Guvernului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite