Dan Barna, surprins la o întâlnire de taină cu Ponta la Bruxelles. Barna: „Nu am vândut pielea ursului din pădure”. Ponta: „Securiştilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele USR, Dan Barna, s-a întâlnit miercuri la Bruxelles cu liderul Pro România, Victor Ponta, în contextul în care cele două partide poartă negocieri pentru a intra în noul grup politic european En Marche, construit de preşedintele Franţei Emmanuel Macron. Tema discuţiei a fost propunerea pentru funcţia de Avocat al Poporului precum şi susţinerea moţiunii de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, susţin surse politice pentru Adevărul.

Liderul USR Dan Barna s-a întâlnit cu preşedintele ProRomânia, Victor Ponta, la Bruxelles, unde Alianţa USR-PLUS şi Pro România poartă negocieri cu oficiali europeni pentru a intra în noul grup politic En Marche din Parlamentul European.

Potrivit unor surse politice, cei doi au vorbit despre susţinerea lui Peter Eckstein Kovacs ca Avocat al Poporului. Discuţia nu a vizat şi moţiunea de cenzură pregătită de Opoziţie împotriva Guvernului Dăncilă, susţin surse din anturajul preşedintelui USR .

Dan Barna a venit apoi cu o reacţie pe Facebook în care a confirmat că s-a văzut cu Victor Ponta pentru discuţii pe tema moţiunii de cenzură şi pentru susţinerea lui Kovacs ca Avocat al Poporului.

„Foarte frumoasă poza cu mine şi cu Ponta, dar cred că are nevoie şi de un context mai clar pentru a nu mai genera titluri fake news. Sunt zilele astea la Bruxelles pentru discuţiile pe marginea formării noului grup En Marche - ALDE - USR PLUS. M-am întâlnit cu Victor Ponta care era şi el aici şi am avut o discuţie 15 minute în care i-am cerut sa susţină moţiunea de cenzură şi Pro România sa îl susţină pe Peter Eckstein Kovacs ca Avocat al Poporului. Da, am discutat despre aceste subiecte pentru că sunt două teme pentru care avem nevoie de toate voturile Opoziţiei şi este normal să vorbim între noi. Nu am negociat, nu am făcut şi desfăcut guverne, nu am vândut pielea ursului din pădure. I-am spus ca e de dorit ca poziţia anti PSD pe care o declară public să fie urmată şi de nişte fapte (şi voturi) concrete. A fost o discuţie firească, una care ar fi trebuit să se desfăşoare în Parlament, dar pentru că eram amândoi aici, a avut loc la Bruxelles. Cam atât de pe frontul de Vest”, a scris Barna pe Facebook.

Victor Ponta a avut şi el o reacţie şi a subliniat că la aceeaşi cafenea a avut discuţii şi cu membri PSD sau PNL şi că dimineaţă s-a întâlnit chiar şi cu Traian Băsescu.

„1. Azi am participat la Bruxelles la discuţiile oficiale cu reprezentanţii Grupului Social Democrat şi cu cei ai Noului Grup ProEuropa format din Liberali, Democraţi şi «En Marche»

2. Am mulţumit ambelor Grupuri pentru invitaţia de a activa în cadrul acestor două familii politice europene importante. Urmează să decidem în cel mai scurt timp ce este mai bine pentru România şi pentru ProRomania

3. Adevăraţii SECURIŞTI au arătat la televizor o poză de la o cafenea din interiorul Parlamentului European în care mă aflam alături de liderul USR Dan Barna / fac precizarea că exact la aceeaşi masă am avut discuţii cu mulţi alţi reprezentanţi ai PSD şi PNL dar securiştii au dat doar poza cu Barna / indiferent de propagandă şi minciuni noi considerăm că în Europa suntem toţi români şi trebuie să luptăm împreună pentru binele României! Bine că suntem în Europa unde oamenii au dialog - nu în Uniunea Sovietica unde se cred unii!

Ps - dacă vreţi poze «picante» vă dau eu poza din momentul în care m-am întâlnit cu Traian Basescu la intrarea în Parlamentul European! Este chiar haioasă! Vreţi Securiştilor?”, a afirmat Ponta pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite