Damian Drăghici, în „Huffington Post“: „Bancherii britanici sunt mai răi decât cerşetorii români“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii din Marea Britanie ar trebui să fie mai preocupaţi de bancherii care fură miliarde decât de romii care cerşesc pe străzi, a declarat artistul Damian Drăghici, consilier al prim-ministrului Victor Ponta, citat de „Huffington Post“.

Draghici este de părere că puţini romi vor lua calea Marii Britanii după ce Londra va ridica, de la 1 ianuarie, restricţiile privind piaţa muncii pentru români şi bulgari.  „Romii cerşesc pe stradă, e evident, pentru că îi vedem, ne deranjează când ne cer un euro.

Cu toate acestea, unii dintre bancheri fură miliarde de euro, dar nimeni nu-i vede“, a subiniat Drăghici.  Consilierul premierului român le-a spus jurnaliştilor britanici că romilor nu le place Marea Britanie pentru că „este prea frig“.

El estimează că între 2000 şi 3000 de romi  ar putea veni în Marea Britanie în această iarnă. „Şaptezeci la sută dintre romii care au plecat din România în ultimii 10 ani sunt integraţi. Au copii care merg la şcoală şi sunt cetăţeni şi contribuabili activi în locurile în care se află“, a mai precizat artistul român pentru „Huffington Post“.

citeşte şi:

Nigel Farage vrea refugiaţi sirieni în Marea Britanie, opunându-se în continuare venirii românilor

Nigel Farage, liderul formaţiunii naţionaliste Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), cere Guvernului britanic să accepte refugiaţi sirieni, deşi se opune eliminării restricţiilor pentru cetăţenii români şi bulgari, politicianul xenofob argumentând că refugiaţii sunt un lucru "diferit".

Daily Mail: „Economia Marii Britanii va avea de suferit din cauza imigranţilor români şi bulgari”

Imigranţii români şi bulgari vor ajunge în Marea Britanie într-un număr mai mare decât se prevăzuse iniţial datorită prognozelor optimiste în ceea ce priveşte economia Regatului, scrie, duminică, publicaţia „Daily Mail”, într-un nou articol ce are ca subiect imigranţii din Europa de Est.

Hannes Swoboda, eurodeputat S&D: „Temerile cu privire la imigraţia românilor şi bulgarilor în Marea Britanie sunt mult exagerate”

Temerile cu privire la un flux masiv de imigranţi români şi bulgari în Marea Britanie, după ridicarea restricţiilor de pe piaţa forţei de muncă de la 1 ianuarie 2014, sunt mult exagerate în opinia eurodeputatului austriac Hannes Swoboda, lider al Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) din Parlamentul European, relatează Agerpres.

Daily Mail:  Zece la sută din persoanele fără adăpost din Londra sunt români şi bulgari

Ziarul britanic „Daily Mail” a publicat sâmbătă un nou articol ofensator la adresa imigranţilor români şi bulgari, menţionând că aceştia reprezintă un procent de 10 la suta din totalul persoanelor fără adăpost din Londra.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite