Dacian Cioloş sabotează prezenţa la alegerile şi la referendumul din 26 mai

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolut de neînţeles atacul lui Dacian Cioloş la preşedintele Iohannis. Şi momentul ales. Pot să înţeleg că dl Cioloş va candida la preşedinţie, dar să înceapă acum campania sabotând alegerile şi referendumul din 26 mai nu este de înţeles. Prezenţa la vot în 26 mai s-ar fi bazat pe speranţa că alianţa PSD-ALDE va fi înlocuită la guvernare. Cu cine? Acelaşi blestem peste România. Nu avem cu cine realiza schimbarea, aşa că nu votăm!

Ce spune Dacian Cioloş

Dacă nominalizezi în fruntea Guvernului toate, dar chiar toate marionetele unui infractor ca Dragnea, tu, ca preşedinte, trebuie să îţi asumi responsabilitatea pentru nominalizare. Crede Parlamentul că preşedintele a greşit şi preşedintele trebuie suspendat? Dar dacă pierd referendumul atunci trebuie să respecte voinţa poporului şi să plece ei acasă.“

Unde manipulează Dacian Cioloş. Nu preşedintele decide cine va guverna, ci poporul la alegeri, apoi parlamentul care trebuie să valideze noul guvern. Preşedintele putea, într-adevăr, să o refuze pe Dăncilă, după care ar fi urmat Olguţa Vasilescu, Carmen Dan sau Rovana Plumb. Erau mai bune decât Dăncilă? Erau mai parşive, îl ascultau pe Dragnea mai mult decât o face Dăncilă. Şi nu se făceau de râs pe ele şi PSD aşa de repede. Măcar vorbeau mai corect româneşte.

Dacă refuza să numească un premier de la majoritatea parlamentară evidentă, după ce o refuzase pe Sevil Shhaideh, risca suspendarea, iar Tăriceanu preşedinte interimar făcea praf Justiţia. Promulga toate legile date în parlament, fără nicio opoziţie. Care costuri erau mai mari?

Băsescu a încercat reţeta cu Lucian Croitoru şi Liviu Negoiţă. Nici n-au ajuns în parlament, pentru că n-au reuşit să coaguleze un guvern. Aşa că nici gând de alegeri anticipate.

O altă manipulare: „Dacă parlamentarii nu respectă voinţa poporului, trebuie să plece acasă“. Deocamdată nu scrie în Constituţie aşa ceva. Poate, cândva, în viitor. Aşa că, dacă actualii parlamentari îl suspendau pe preşedinte, nu plecau deloc acasă. Rămâneau bine mersi cu Tăriceanu preşedinte. Cu costuri incalculabile pentru ţară.

Iată ce spune Traian Băsescu despre Iohannis: „preşedintele Klaus Iohannis are meritul ca a ţinut direcţia către Bruxelles şi că a acoperit oscilaţiile PSD-ului în abordarea pe care a avut-o“. „Nu ne-a pus, ca ţară, sub semnul întrebării.“

Tragedia vine din altă direcţie. Foarte mulţi alegători îşi vor spune: cei din opoziţie nu se înţeleg între ei, şi nici cu preşedintele Iohannis, aşa că votul din 26 mai nu va aduce schimbarea guvernării Dragnea. Şi atunci, de ce să mai mergem la vot?

Aşa se întâmplă când interesele electorale ale unui lider al opoziţiei primează asupra intereselor generale ale societăţii. Iar de plătit, plătim noi cu toţii, încă doi ani cu PSD-ALDE la guvernare.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite