Dacă popularii câştigă în Europa, Transilvania riscă să intre sub controlul Ungariei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Frăţia FIDESZ- PPE (Joseph Daul, liderul PPE, l-a sprijinit personal în campanie pe Viktor Orban) este o ameninţare directă la adresa integrităţii teritoriale a României
Frăţia FIDESZ- PPE (Joseph Daul, liderul PPE, l-a sprijinit personal în campanie pe Viktor Orban) este o ameninţare directă la adresa integrităţii teritoriale a României

Am auzit acuzaţia că, dacă socialiştii europeni câştigă alegerile din 25 mai, Europa se va îndrepta către Est. Cât timp popularii europeni îl susţin pe Viktor Orban, un fel de Rogozin al Europei, cred că acest risc îl avem cu popularii la conducere. Mai grav, familia europeană a FIDESZ, PPE, rămasă la control la Bruxelles, va da curs dorinţei Ungariei de a controla Transilvania în diferite forme, începând cu autonomia teritorială.

Viktor Orban a desfăşurat vreme de câţiva ani o politică tot mai agresivă la adresa României şi nimeni, absolut nimeni dintre liderii PPE nu i-a atras atenţia că greşeşte grav. A fost admonestat recent asupra atacului la suveranitatea Ucrainei, dar nu şi asupra faptului că a făcut acelaşi lucru şi împotriva României, cerând autonomie teritorială - adică secesiune etnică. Iar cu privire la România nu s-a oprit la declaraţii, ci este implicat activ în obţinerea fărâmiţării teritoriului naţional, prin partidele maghiare din România şi prin reţeaua de ONG-uri a lui Tokes, finanţată de Ungaria. Mai nou, a devenit clar că Budapesta joacă în acest meci în echipa Moscovei, dar nici acest lucru nu pare să îi deranjeze pe popularii europeni, în timp ce în România unii reprezentanţi ai dreptei vor să ne convingă că socialiştii europeni ne îndreaptă spre Rusia.

O prelungire a mandatului popularilor europeni la Bruxelles va însemna o punere în practică a dezideratului FIDESZ privind autonomia teritorială a maghiarilor, mai ales că şi UDMR este membru tot în PPE.

Dincolo de raportarea la problema răsăriteană, popularii i-au acordat tot sprijinul lui Orban pentru politica sa anti-românească. Prelungirea mandatului lui Orban la Budapesta a însemnat, încă de la prima sa declaraţie din Parlament de după realegerea ca premier, o declaraţie de destrămare a României. O prelungire a mandatului popularilor europeni la Bruxelles va însemna o punere în practică a acestui deziderat FIDESZ, mai ales că şi UDMR este membru tot în PPE.

Tokes a ajuns vicepreşedinte al Parlamentului European cu sprijinul europarlamentarilor PPE, inclusiv al celor din România, din păcate şi spre ruşinea lor! Ce face Tokes în Parlamentul European împotriva României nu mai are nevoie de explicaţii. El va continua acelaşi demers şi ca reprezentant al Ungariei, fiind pe locul 3 pe lista FIDESZ. Ştiţi ce va declara după alegeri? Că nu e reprezentantul Ungariei, ci al maghiarilor din Bazinul Carpatic! Aceasta este direcţia pe care PPE o sprijină tacit în privinţa României, aşa că lupta pentru autonomia teritorială a maghiarilor din România va deveni politică semi-oficială a noii-vechii conduceri populare a Europei, chiar dacă acest lucru înseamnă că va repeta în România ceea ce Rusia îi face Ucrainei.

Am văzut, de asemenea, mai mulţi lideri UDMR, unii candidaţi la alegerile din 25 mai, lepădându-se ca de Satana de orice asemănare între autonomia maghiară şi ceea ce se întâmplă în Ucraina (AICI), chiar dacă aceiaşi politicieni au ameninţat mai mult sau mai puţin voalat România cu un scenariu ucrainean dacă nu acceptă cedarea suveranităţii asupra unor regiuni din Transilvania.

De aceea fac previziunea că, dacă popularii vor conduce iar Europa, Viktor Orban, alături de aliaţii săi din Europa şi din România, va face presiuni imense, inclusiv prin forurile externe, pentru obţinerea controlului asupra Transilvaniei. Şi nu se va opri la cele trei judeţe, Harghita, Covasna şi Mureş, ci va dori şi aşa numitul Partium, adică o refacere a dominaţiei maghiare asupra teritoriului Ardealului de Nord ocupat de Horthy în cel de-al doilea război mondial! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite