Criza guvernelor pe înţelesul tuturor: Grindeanu vs Tudose

0
Publicat:
Ultima actualizare:
new

La 103 zile de la începutul guvernării, premierul Mihai Tudose recunoaşte că relaţia sa cu liderul PSD, Liviu Dragnea, „nu se află într-un moment fericit”. Şi cum istoria se repetă, prea multă fericire nu a fost nici între Dragnea şi fostul premier PSD, Sorin Grindeanu.

Acesta a fost demis după 175 de zile de guvernare în urma unei moţiuni de cenzură introdusă chiar de coaliţia de guvernare PSD – ALDE, care a fost cea care a numit iniţial guvernul. Aşa cum reiese din dinamica celor nici măcar 300 de zile de guvernare, gruparea aflată la putere este pe cale să schimbe al doilea guvern în nici măcar un an. Aşa cum remarcau analiştii politici încă de la schimbarea cabinetului Grindeanu, problemele nu sunt unele de guvernare ci de viziuni politice în interiorul formaţiunii majoritare. Aceeaşi situaţie este pe cale să se petreacă şi acum cu guvernul Tudose, după ce actualul premier a recunoscut erodarea relaţiei dintre el şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Păcatele” lui Grindeanu

„Când un partid îşi asasinează politic propriul prim-ministru, avem o gravă problemă de sistem”, declara în iunie pentru NewMoney analistul politic Cristian Pîrvulescu. Dar cum s-a manifestat criza Guvernului Grindeanu? În luna mai a acestui an, liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea respectiv Călin Popescu Tăriceanu, au început să nu mai fie pe aceeaşi lungime de undă cu premierul numit în ianuarie.

Citiţi continuarea articolului pe www.newmoney.ro

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite