Cristiana Anghel îi cere lui Iohannis să nu participe la bilanţul CSM: Are procese pe rol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatoarea ALDE Cristiana Anghel FOTO Arhiva Adevărul
Senatoarea ALDE Cristiana Anghel FOTO Arhiva Adevărul

Senatoarea ALDE Cristiana Anghel îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să nu participe la şedinţa CSM de mâine, dedicată alegerii unei noi conduceri şi prezentării bilanţului, pentru că are procese pe rol.

„Domnul Klaus Iohannis a fost invitat să participe la şedinţa de bilanţ a CSM. Conform art. 133 din Constituţia României, Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenţei justiţiei. Domnul Iohannis are procese pe rol. Îi solicit public domnului Iohannis să decline invitaţia. Potrivit legii, exercitarea contestaţiei în anulare nu suspendă hotărârea definitivă şi irevocabilă. Aşadar, până la o nouă pronunţare, familia Iohannis nu mai este proprietară pe apartamentele din imobilele de pe Bălcescu, parte închiriate unei bănci“, a spus Cristiana Anghel.

În opinia sa, prezenţa şefului statului la şedinţa CSM reprezintă o sfidare a magistraţilor. „Anul trecut, după participarea la o astfel de şedinţă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a absolvit de acuzaţia de conflict de interese. Unii pot spune că a fost doar o simplă coincidenţă. Eu, personal, mă îndoiesc. Anul acesta miza este la fel de mare“, a mai spus Cristiana Anghel.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va alege, în şedinţa de miercuri, noua conducere a instituţiei, pentru funcţia de preşedinte candidând judecătorul Mircea Aron, iar pentru vicepreşedinte, procurorul Luminiţa Palade.

Pe ordinea de zi a şedinţei plenului CSM este şi prezentarea Raportului de activitate pe 2015, când instituţia a fost condusă de judecătorul Marius Badea Tudose, preşedinte, şi de procurorul Bogdan Gabor, vicepreşedinte.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost invitat la şedinţa de bilanţ a CSM şi de alegere a noii conduceri, iar în cazul în care va fi prezent, şeful statului va prezida şedinţa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite