Cristian Buşoi: Într-o ţară normală, criza epidemiei de rujeolă ducea la schimbarea Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, atrage atenţia asupra faptului că guvernanţi nu au luat nicio măsură privind stoparea crizei epidemiei de rujeolă. Mai mult, acesta subliniază că „într-o ţară normală“ ar fi avut loc o schimbare a Cabinetului Tudose.

„Scoaterea Legii Vaccinării de pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern arată, încă o dată, ce haos şi ce improvizaţie este în Guvernul Tudose. De asta nu reuşesc autorităţile să convingă cu vaccinarea copiilor: pentru că nu au nicio credibilitate şi nu arată coerenţă. Cum să aibă încredere publicul în nişte birocraţi ameţiţi? Ce credibilitate publică să aibă o autoritate într-o criză în urma căreia 32 de copii au murit în doar câteva luni?! Copiii aceştia nu au murit într-un accident, ci s-au stins unul după altul în timp ce Guvernul s-a chinuit (şi nici acum nu se ştie clar dacă a reuşit) să facă rost de vaccin. Din cauza faptului că nimic, dar nimic, din ce face Guvernul ca politică publică sau acţiune a Ministerului Sănătăţii nu e făcut cu judecată sau într-un fel care să demonstreze că cei care conduc chiar ştiu ce fac“, susţine europarlamentarul liberal Cristian Buşoi. 

Liderul PNL Bucureşti mai punctează faptul că şefii din instituţii încep să iasă din ritmul lor lent doar în momentele în care apar tragedii.  

„Incapacitatea de a asigura vaccinul, ameţeala comunicării publice despre necesitatea vaccinării, mobilizarea lentă a birocraţiei din Ministerul Sănătăţii, inventarea de noi şi noi comisii, totul este făcut cu hopuri şi când e prea târziu. Trebuie să apară tragedii, ca să se pună în mişcare premierul, ministrul Sănătăţii, directorii din ministere, şefii direcţiilor judeţene de Sănătate. În timpul acesta sunt şi părinţi care în continuare refuză sau tergiversează vaccinarea copiilor. La Suceava, spune DSP, 12% din părinţi au refuzat direct vaccinarea, iar 30% au amânat vaccinarea pentru nu se ştie când“, mai arată Buşoi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite