Crin Antonescu: Alegerile europarlamentare, o radiografie a stării partidelor din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu. FOTO: David Muntean
Preşedintele PNL, Crin Antonescu. FOTO: David Muntean

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a explicat marţi seară, în cadrul unei emisiuni de televiziune, ultimele evenimente petrecute în spaţiul politic din România, aducând precizări despre alegerile din 2014, relaţiile din cadrul USL, precum şi despre proiectele politice din acest an.

Crin Antonescu a abordat numeroase subiecte politice în cadrul unei emisiuni de televiziune, liderul liberal oferind răspunsuri încă de la început despre modul cum se va prezenta PNL în alegerile europarlamentare.

„Cred că vom merge pe liste separate. Am toate argumentele în acest sens. Nu s-a exclus nici din partea lor, nici din partea lor, posibilitatea listelor comune. Această varianta (n.r. – listele comune) ar veni pentru a da un semnal de unitate”, a precizat preşedintele PNL.

„Separat mobilizăm mai mulţi oameni la vot. Avem şi o radiografie a stării partidelor din România”  a adăugat Antonescu specificând faptul că fiecare partid trebuie să arate capacitatea „puterii de control”.

Liderul liberal a ţinut să abordeze şi tema privind modul în care media a criticat partidul său pentru că a încercat cu orice preţ să rămână la guvernare  

„PNL nu este un partid de măcelărie. Liberalii nu ar sta în orice condiţii la guvernare, numai să aibă parte de ciolan. Nu am fost un partid care să nu ştie să stea în opoziţie. Puţini oameni au plecat din PNL”, a afirmat Antonescu realizând un istoric al momentelor esenţiale în care liberalilor li s-a propus accesul spre participarea la guvernare, dar au ales să-l decline.

Pe lângă subiectul legat strict de partidul pe care-l conduce, Antonescu a făcut precizări şi despre ultimele discuţii privind revizuirea Constituţiei şi numărul de parlamentari.

„Am spus limpede 300 de deputaţi. Nu am păcălit pe nimeni. În viziunea noastră Parlamentul bicameral va cuprinde o cameră pur politică, în sens parlamentar, cu vot proporţional pe liste, cu un număr de maxim 300”, a afirmat preşedintele PNL.

Antonescu a subliniat şi aspectul camerei superioare a Parlamentului: „Senatul trebuie să fie strict legat de problema regionalizării. Până nu avem Constituţia şi regionalizarea nu putem vorbi de Senat”, a adăugat liderul liberal punctând faptul că în noua formulă camera superioară ar avea maxim 100 de senatori. 

Materiale pe aceeaşi temă:

Antonescu: Băsescu s-a erijat într-un supraemisar al SUA; nu suntem la un pas de prăpastie. Legea amnistiei nu va fi votată

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, a comentat declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la vizita pe care emisarul american Victoria Nuland a efectuat-o în România şi l-a criticat pe liderul de la Cotroceni pentru că ar fi "speriat" poporul.

Băsescu: Victoria Nuland nu a venit ca turist. România riscă să fie izolată pentru mult timp. Suntem cu un pas în prăpastie

Preşedintele Traian Băsescu a comentat marţi vizita Victoriei Nuland în România şi a subliniat că emisarul american s-a aflat în ţară pentru a transmite un mesaj din partea Guvernului SUA legat de necesitatea consolidării statului de drept.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite