Dăncilă vrea referendum pentru a înăspri pedepsele pentru viol, crimă şi pedofilie. „Rog partidele să nu politizeze subiectul. Am amânat Congresul PSD“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

În urma tragediei de la Caracal, premierul Viorica Dăncilă şi-a anulat vizita electorală de la Bacău şi a convocat o şedinţă operativă la Palatul Victoria. Concluzia discuţiilor: premierul ia în calcul să convoace un referendum ca românii să spună dacă sunt de acord cu înasprirea pedepselor pentru viol, crimă şi pedofilie. De asemenea, Dăncilă le-a cerut partidelor să nu politizeze tragedia şi a anunţat că a amânat Congresul PSD.

UPDATE Viorica Dăncilă: În aceste zile, un suflet tânăr, care putea fi salvat, a plecat dintre noi. Suntem cu toţii plini de revoltă, tristeţe şi frustrare. Am luat câteva decizii necesare, dar este nevoie de mai mult. Mi-am anulat toate vizitele de azi. M-am întâlnit de urgenţă cu Ministruld de Interne, care m-a informat asupra planului de acţiune. I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal. Am convocat o şedinţă cu Raed Arafat, cu directorul general STS şi cu ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu. Am decis înfiinţarea unui grup de lucru interinstituţional, grup care va fi condus de Raed Arafat. Voi propune acest grup în CSAT.

Analizez posbilitate convocării unui referendum pentru însăprirea pedepselor pentru viol, crimă şi pedofilie. Vrem ca în maxim 15 zile să avem o analiză. Cer să se prezinte în faţa CSAT un raport minut cu minut, decizie cu decizie, cum a acţionat fiecare pe baza competenţelor. Aştept acelaşi lucru din partea tuturor instituţiilor implicate: preşedintele României, STS şi procurorul general. Rog partidele să nu încerce să politizeze acest subiect. Am amânat Congresul PSD din data de 3 august. Avem nevoie de acţiuni ferme. Toţi cei vinovaţi vor plăti, indiferent de funcţia deţinuţă. 

***

Premierul României i-a chemat la întâlnire pe ministrul Comunicaţiilor, pe reprezentanţi ai STS şi reprezentanţi ai Ministerului de Interne. Potrivit unor surse politice, Viorica Dăncilă a cerut o analiză despre modul în care a acţionat STS.

Poliţia a acuzat Serviciul de Telecomunicaţii Speciale că nu a identificat în mod corect locul în care se afla Alexandra Măceşanu, victima de numai 15 ani din Caracal. STS a dat replica şi explică într-un nou comunicat ce poate face tehnologia de localizare, oferind şi o hartă în acest sens. STS lasă de înţeles că poliţia a preluat greu apelul disperat al fetei.

Surse din cadrul Poliţiei spun că telefonul de pe care Alexandra, fata de 15 ani, a apucat să sune la 112 şi să anunţe că a fost violată şi sechestrată ar putea să fie al unei alte victime sau chiar al unui complice, anchetatorii având mai multe piste la această oră.

Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, poreclit „Popicu”, s-a născut în anul 1953 şi trăia de ani buni singur, din cauza comportamentului agresiv pe care-l avea faţă de soţia şi copiii săi. În ciuda dovezilor de necontestat, descoperite de anchetatori în curtea lui, Dincă nu-şi recunoaşte faptele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite