Cozmin Guşă: Iohannis a avut o atitudine anti-Justiţie. S-a aşezat de partea lui Dan Voiculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consultantul politic, Cozmin Guşă, a declarat, joi, în cadrul unei intervenţii telefonice, la Realitatea TV, că preşedintele Klaus Iohannis „a avut o atitudine anti-justiţie“ şi „s-a aşezat de partea lui Dan Voiculescu“ în momentul în care a luat apărarea trustului Intact.

„Domnul Iohannis, după părerea mea, a făcut exact acea greşeală pe care o face de la începutul mandatului, respectiv ascultă de către nişte consilieri ai dânsului care nu sunt competenţi sau sunt interesaţi într-un sens negativ mandatului pentru care a fost învestit domnul Iohannis. Domnul Iohannis a avut o atitudine anti-justiţie, din nefericire pentru dânsul, şi asta e cu atât mai dureroasă cu cât la rândul dânsului e subiectul unei atitudini a justiţiei în formă finalizată. Din punct de vedere subiectiv, Iohannis s-a aşezat de partea lui Dan Voiculescu care, în calitatea sa de om politic important, a fost clamat mereu ca fiind într-o tabără adversă celei a domnului Klaus Iohannis şi a fost speculat de acţiuni subterane legate de domnul Iohannis sau de complicităţi între Klaus Iohannis şi Dan Voiculescu. Prin ceea ce a făcut domnul Iohannis, din nefericire, confirmă această complicitate şi nereuşind aseară, la emisiunea de la TVR, să aducă precizări sau diferenţieri suplimentare la poziţia dânsului, a încărcat din punct de vedere negativ energia celor care l-au susţinut în alegeri“, a spus analistul politic Cozmin Guşă într-o intervenţie la Realitatea TV.

Guşă i-a critiat şi pe consilierii lui Iohannis, mai precis modul în care aceştia l-au sfătuit să abordeze situaţia.

„Consilierii dânsului sunt incompetenţi. Dacă domnul Iohannis ar fi primit sfaturi bune de la consilieri, m-aş fi aşteptat ca un consilier, astăzi, doi sau trei să îşi dea demisia pentru că domnul Iohannis nu le-a respectat. Cred că Klaus Ionannis a primit sfaturi proaste de la consilieri pentru că doar aşa se explică acele ştergeri de postări. Altfel, din punct de vedere electoral, aş spune aşa: domnul Iohannis a favorizat, în mod ilegal, un mediu de presă de unde nu o să ia voturi niciodată, care l-a demonizat în campanie prezentând cele mai groaznice lucruri despre Klaus Iohannis şi, pe de altă parte, a dezavantajat un mediu de presă care l-a susţinut ca o alternativă la electoratul baronizat din jurul lui Victor Ponta şi Dan Voiculescu, iar domnul Iohannis nu a ţinut cont sau consilierii dânsului de faptul că nu va câştiga nimic din susţinerea ilegală a Antenei 3, dar în schimb va pierde maximal din faptul că nu arată că doreşte să susţină aplicarea justiţiei acolo unde justiţia trebuie aplicată“, a adăugat Guşă. 

„Riscurile pe care noi le avem astăzi sunt mari, dar sunt riscuri de două feluri. Sunt riscurile domnului Iohannis, care prezintă nucleul susţinerii sale publice de oameni care doresc reforma şi care nu mai doresc să îl susţină pe Klaus Iohannis, ceea ce este grav pentru dânsul pentru că şi-a câştigat mandatul cu aceşti oameni şi este o miză care implică România prin calitatea domnului Iohannis de preşedinte al României într-un moment în care în România se joacă un meci în care sau suntem corecţi şi rămânem cu partea euroatlantică, coordonată de la Washington sau facem fel de fel de gesturi care pot să fie interepretate ca fiind de inspiraţie moscovită, respectiv apărarea unora care chiar au legătura cu Moscova. Nu mă refer neapărat la Dan Voiculescu“, a conchis analistul politic. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite