Conservatorii şi-au ales conducerea. Ministrul Răzvan Cotovelea s-a înscris în PC şi a primit o funcţie de vicepreşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Conservator s-a reunit, vineri, în şedinţa Consiliului Naţional, în lipsa preşedintelui fondator, Dan Voiculescu, pentru a alege cei 22 de vicepreşedinţi şi pentru a adopta o rezoluţie privind susţinerea candidaturii lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.

Consiliul Naţional al PC i-a ales pe cei 22 de vicepreşedinţi ai partidului: Avram Constantin, Eugen Durbacă, Marian Preda, Mihai Niţă, Petre Mărginean, Şerban Rădulescu şi Ion Diniţă. Cei 15 vicepreşedinţi responsabili de departamente sunt: Codrin Scutaru, Cornelia Negruţ, Cătălin Drăguşanu, Ionel Celmare, Dumitru Pelican, Banias Mircea, Maria Grapini, Cristiana Anghel, Bogdan Ciucă, Răzvan Cotovelea, Mihai Cristian Dănuţ, Jenică Poenaru, Laurenţiu Rebega, Vicenţiu Irimia şi Corneliu Pascu.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat înainte de şedinţă, că Dan Voiculescu l-a informat în urmă cu câteva zile că nu va participa la Consiliul Naţional.

Mobilizare pentru campanie

Laitmotivul întâlnirii a fost campania pentru alegerile prezidenţiale. Cei care s-au perindat prin faţa microfonului au vorbit despre eforturile pe care trebuie să le depună conservatorii pentru susţinerea lui Victor Ponta. „Trebuie în toamnă să fim loiali pentru că şi PSD a fost loial cu noi. Ce ar însemna să declarăm că ne implicăm şi să nu ne implicăm în campanie? Viitorul PC va fi mult mai greu. Trebuie să treceţi peste resentimente şi nu doar să declaraţi“, a spus Nistor.

Şi senatorul Dumitru Pelican a arătat cât de necesară este implicarea PC în campanie. „Implicarea noastră în campanie înseamnă cheia succesului, chiar dacă sunt probleme în filiale. Ar fi foarte rău pentru noi să pierdem aceste alegeri. Toţi pentru unul şi unul pentru toţi“, a spus Pelican.

Probleme în teritoriu cu PSD

Liderii din teritoriu au ridicat problema conflictelor cu reprezentanţii PSD la nivel local. Deputatul PC Constantin Avram a spus că sunt filiale, cum este cea din Bacău, unde PC nu este „apreciat“ de PSD. „Nu o să contenesc să cer aliatului nostru, PSD, respectul pe care îl merită PC. Trebuie să corectăm şi modul de a ne privi în alianţă“, a spus Avram.

O altă surpriză a Consiliului a fost anunţul făcut de liderul PC, Daniel Constantin, referitor la candidatura ministrului pentru Societate Informaţională, Răzvan Cotovelea, pentru funcţia de vicepreşedinte al PC.

Citeşte şi:

Ponta, la CNN: Poate voi candida la Preşedinţie

Premierul Victor Ponta a declarat la CNN Londra că este posibil să îşi anunţe intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din acest an şi, întrebat ce ar face ca preşedinte pentru reformă şi combaterea corupţiei, a arătat că generaţia sa a învăţat că democraţia pro-europeană este modelul corect.

PSD a băgat PPDD la guvernare. Liviu Neagu a fost numit secretar adjunct al guvernului

Potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, premierul Victor Ponta l-a numit pe Liviu Neagu, secretarul general al PPDD, în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului. Astfel, Neagu devine primul PPDD-ist numit într-o funcţie guvernamentală, după încheierea recentă a unui protocol de colaborare între PSD şi PPDD.

Ponta: Singurul care are un profil de prezidenţiabil este, categoric, Crin

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la dcnews.ro, că fostul său partener de guvernare, Crin Antonescu, este singurul cu profil de prezidenţiabil, întrucât are o anumită viziune despre politica externă, în comparaţie cu Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite