Codrin Ştefănescu (PSD): Dacă Parlamentul mai poate valida referendumul, e obligat să o facă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Codrin Ştefănescu
Codrin Ştefănescu

Dacă Parlamentul mai are o singură soluţie legală pentru validarea referendumului, este obligatoriu să o aplice, este de părere Codrin Ştefănescu, secretarul Consiliului Naţional al PSD. De asemenea, social-democratul consideră că opiniile emise de Ioan Ghişe şi Varujan Vosganian trebuie luate în seamă.

"Propunerile exprimate public de Ioan Ghișe, senator PNL, privind competența CCR de a se pronunța asupra legalității referendumului, a senatorului PNL Varujan Vosganian conform căruia, dacă acuzațiile privind conflictele de interese care privesc judecătorii Curții sunt reale, aceștia ar trebui să se recuzeze, întrucăt votul lor este viciat, dar și opiniile altor colegi din USL nu trebuie ignorate", se arată într-un comunicat de presă emis de Ştefănescu.

Social-democratul este de părere că "toate aceste poziții pot reprezenta un punct de plecare pentru o analiză aprofundată în cadrul grupurilor parlamentare reunite ale USL".

Mai mult, Ştefănescu spune că trebuie luate în considerare şi "miile de puncte de vedere primite de juriștii și departamentele din cadrul USL, atât din partea unor specialiști în domeniul juridic și drept constituțional, dar și din partea societății civile".

"De aceea, atrag atenția că, atâta timp cât încă există astfel de opinii, ele trebuie analizate temeinic, astfel încât, dacă Parlamentul mai are o singura soluție legală pentru validarea referendumului este obligatoriu să o aplice. Subliniez cuvântul "dacă", în condițiile în care juriștii USL încă analizează toate prevederile legale și constituționale cu privire la decizia CCR", se mai arată în comunicat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite