Codrin Ştefănescu: Codurile Penale vor fi modificate mult. Societatea civilă e partea aia mare care ne-a votat. De ce vom avea miniştri cu probleme penale? Pentru că putem

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, a declarat, la Adevărul Live, că PSD nu va renunţa la modificarea legislaţiei penale. Întrebat de ce vor fi numiţi miniştri cu probleme penale în Guvernul Dăncilă, Codrin Ştefănescu a răspuns: „Pentru că putem“. Tot azi, Comisia Europenă a anunţat că va urmări în detaliu  modificările aduse legilor justiţiei şi Codurilor Penale.

Adevărul: Veţi continua discuţia pe Codurile Penale în Comisia Iordache?
Codrin Ştefănescu: Vor fi modificate Codurile Penale mult.

În ce sens?
În sens pozitiv.

Pozitiv pentru dvs nu înseamnă pozitiv pentru societatea civilă.
Societatea civilă este partea aia mare din România care ne-a votat şi ne-a dat această împuternicire. Cei de la #rezist, dacă vor să facă un partid unic, cu Kovesi preşedinte, prim-ministru şi împărat, trebuie să vină cu acest program în faţa românilor să-l voteze. Dacă românii vor o ţară cu #rezist, schimbăm şi steagul şi imnul cu #, iar noi ceilalţi ne aplecăm cu respect. Cât nu sunt votaţi şi au 5%, cu tot SRI-ul în spate, cu Coldea cu tot, nu poţi să vii să faci program şi să implementezi nişte idei pentru cealaltă mare majoritate care formează 50% sau 60% şi care a votat.

Dar, totuşi, când vedeţi 70.000 de oameni pe străzi, nu ar trebui să ţineţi cont şi de părerea celorlalţi, care nu sunt ca dvs?
Ba da.

Cum ţineţi?
Ţinem cont.

Adică îi ignoraţi.

Nu. Facem cum a spus domnul Iohannis: „am fost informat“. Aşa spunem şi noi: am fost informaţi. (...)

Dacă veţi modifica Codurile Penale e foarte probabil să iasă şi mai multă lume în stradă. Vă vor bloca cei pe care îi ironizaţi acum numindu-i #rezist?
Nu-i ironizăm absolut deloc. Sunt foarte mulţi oameni care au fost dezinformaţi în ianuarie-februarie anul trecut. Şi-au dat seama de lucrul ăsta. Sunt mulţi oameni care nu iubesc nici PSD, nici ALDE, dar nici cu PNL n-ar vota, dar care au ieşit de dragul de a striga, foarte corect. Problema e cu cei care sunt de meserie mitingişti.

N-or fi 50.000 de meserie.
Ăştia au foarte mare influenţă. Ăştia agresivi care te filmează cu forţa (...).

Un alt fragment din interviu: 

Adevărul: De ce le permiteţi celor cu probleme penale să facă parte din Guvern?
Codrin Ştefănescu: De ce? Pentru că putem.

Asta nu e o explicaţie. Puteţi orice.
Da, putem. PSD este ţinta predilectă a personajelor toxice care, împreună, unit, formează statul paralel. Aceste persoane care folosesc: autoritatea în care sunt numiţi - ilegal şi neconstituţional - bugetul, subalternii şi informaţiile pentru a face politică, pentru a stabili cine trăieşte şi cine moare, cine e arestat şi cine e liber.

Urmăriţi aici interviul complet cu Codrin Ştefănescu

Preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi Frans Timmermans, şi-au exprimat miercuri îngrijorarea faţă de evoluţiile recente din România şi avertizează că va analiza în detaliu modificările finale aduse legilor justiţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite