Cioloş urâtu’ şi dujmanu’

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Ciolos foto Inquam Photos / Octav Ganea
Dacian Ciolos foto Inquam Photos / Octav Ganea

După ce au dovedit că Cioloş este fiul vitreg al lui Soros, Firea, reîncarnarea în acelaşi trup magnific al zeiţei fertilităţii, al kitsch-ului şi al Sfintei Parascheva, iar Dan Voiculescu, Dalai Lama, comunicatorii PSD-ALDE au decis că Cioloş şi-a făcut partid ca să plece la Bruxelles.

Sigur că Julienu’ de Zalău trage la ţara lui mumă, la Bruxelles! E spion d’al Europei, aia nesimţită, de vrea să sugă sângele ţărişoarei doamnei Shhaideh şi să ia cu japca cele 27 de milioane de euro de cheltuială făcute cinstit, la un part-time, pe lângă slujba de bugetar umil al sfântului de Teleorman, regele cocotierilor brazilieni şi protectorul maicii Vasilica Viorica 20-20.

E drept că Europa ne dă câteva sute de miliarde, că pe Julien îl cheamă Dacian de la faimoşii întemeietori ai Belgiei şi că a fost de departe cel mai bun comisar european pe care l-am avut. Mai e şi obsedat să îşi ţină cuvântul cu orice preţ şi tot repetă omul că nu are de gând să plece nicăieri şi că vrea să construiască aici o clasă politică nouă cu oameni cinstiţi, profesionişti şi cu bun-simţ. Dar nu ne încurcăm acum în detalii, că doar e clar că un astfel de om nu ţine cu glia strămoşească.

Nu, băi, noi credem că studiourile unor televiziuni sunt locurile de unde se guvernează România adevărată! Locurile unde valori de tipul Codrin Ştefănescu, Sorin Roşca Stănescu şi Ciuvică îşi fac veacul. 

Dacă ne spun Codrin, Codrin ăla pe care până şi Vadim Tudor îl considera dus cu pluta, Codrin - regele mitomaniei şi al nesimţirii - sau alţi tăcăniţi similari de la televizor că aşa e, doar nu suntem nebuni să nu îi credem. 

Că doar ce interes ar avea să elimine de la următoarea competiţie electorală pe cel mai bun candidat posibil din punct de vedere profesional?

Doamne fereşte să participe Cioloş, că doar e trădare de patrie! Ce competiţie e aia unde se bagă ăia de au dovedit că sunt foarte buni chiar la politici europene? 

Listele de Europarlamentare trebuie umplute de toate partidele patriote numa’ de valori. Păi, nevestele lui Ponta, Antonescu, Mănescu (unul dintre cei mai corupţi primari ai Bucureştiului) nu sunt importante? Ce contează că nici una nu avea niciun fel de calificare care să justifice prezenţa sa pe listele pentru alegerile europene? EBA, de pildă, aia mică a lui Băsescu, nu merita ea să fie la Bruxelles?

Oamenii ăştia şi-au sacrificat familiile pentru binele ţărişoarei! Domnu’ Dragnea a pus-o acolo pe tanti Viorica, că doar Parlamentul European avea mare nevoie de o profesoară de liceu industrial capabilă să citească aproape fluent în română. De oameni ca Gigi Becali, Vadim Tudor şi un fost ofiter de securitate care a votat de 541 de ori consecutiv pozitiv la propuneri legislative, unele care se băteau cap în cap, avem noi nevoie la Bruxelles! 

În plus, unde ar mai putea fiul domnului Năstase, fiica domnului Corlăţean şi nepoata domnului Rus să ajute cu megacompetenţa lor România adevărată?

Noi avem nevoie ca în continuare amicii de paranghelii ai domnului Vanghelie, pilele domnului Tăriceanu, oamenii binefăcătorilor României - Dragnea, Năstase, Iliescu - să umple listele de Europarlamentare. 

E drept că gurile rele spun că România ar fi trebuit să fi avut de mult timp o Agenţie Europeană, ar fi trebuit să aibă mult mai mulţi funcţionari europeni în poziţii de management superior, ar fi trebuit să aibă un rol mult mai important în negocierea bugetului UE şi în stabilirea priorităţilor politicilor europene. Că sunt în joc sute de miliarde de euro şi viitorul nostru în Uniunea Europeană.

Dar ce ne luăm noi după dujmani? Suntem noi nebuni să credem că o listă puternică de profesionişti, care ştiu în detaliu cum funcţionează mecanismele europene şi care au experienţă dovedită, ar putea pune România într-o poziţie mult, mult mai puternică decât acum?  

Doamne fereşte! Noi avem nevoie de gargaragii de televizor, că ei ştiu cum se face treaba!

Zalăul nu e România!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite