Ciolacu, uşă deschisă către Vasile Dâncu pentru conducerea PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri într-un interviu că şi-ar dori ca din echipa de conducere a partidului să facă parte şi Sorin Grindeanu. Totodată, acesta a adăugat că Vasile Dâncu este binevenit în partid şi că acesta din urmă a fost propus în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional.

„Doresc şi cred că Sorin Grindeanu trebuie să facă parte din conducerea PSD”, a declarat Marcel Ciolacu într-un interviu la DCNews. Acesta a mai spus că la congresul partidului preşedinţii de regiuni vor alege singuri persoana care îi va reprezenta în Biroul Naţional al PSD şi nu cum este în prezent (toţi membrii BPN aleşi la congres).

Acesta a adăugat apoi că au existat propuneri şi de modificarea alegerii preşedintelui Consiliului Naţional, iar printre propuneri pentru şefia acesti organism s-a regăsit şi Vasile Dâncu.

„Domnul Moldovan, în Ardeal a solicitat să fie făcută această alegere odată cu congresul şi l-a propus pe domnul profesor Dâncu. Am şi eu părerile mele, dar sunt convins ca vom găsi formula cea mai bună. Domnul profesor Dâncu este membru al partidului, un intelectual de stânga şi este un câştig pentru partid ”, a mai afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă va susţine candidatura lui Dâncu pentru şefia Consiliului Naţional, Ciolacu a relatat că acesta este binevenit înapoi în partid.

„Trebuie să ne anunţe. Partidul în acest moment e deschis şi pune altfel problemele. Cine doreşte să vină în noua echipă a partidului este binevenit", a afirmat liderul PSD.

Acesta din urmă a prezentat apoi şi un sondaj intern PSD, din care reiese că formaţiunea acestuia se află pe un trend ascendent.

„Pe sondajele interne, PSD se află pe un trend crescător undeva la 29% iar PNL pe un trend descrescător între 32-35%. În opinia mea este o necesitate o alianţă de stânga şi avem în vedere acest lucru cu partidele parlamentare şi nu numai”, a mai declarat Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite