Cine vrea excluderea lui Mihai Chirica din PSD şi cine îl susţine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Chirica
Mihai Chirica

Mai multe organizaţii PSD, conduse de apropiaţi ai lui Liviu Dragnea, şi-au arătat susţinerea pentru preşedintele partidului şi cer excluderea disidentului Mihai Chirica. De partea primarului a rămas doar organizaţia de tineret din Iaşi. Decizia va fi luată săptămâna viitoare de conducerea reunită a partidului.

Organizaţia PSD Vrancea, condusă de Marian Oprişan: “Onorabil ar fi ca cei care consideră că nu mai sunt reprezentaţi de conducerea PSD să îşi dea demisia din partid. Iar dacă nu au suficientă bărbăţie pentru astfel de gesturi, aşteptăm de la conducerea partidului excluderea de urgenţă a tuturor celor care nu au chef de muncă şi caută fel de fel de motive ca să nu pună umărul la implementarea programului de guvernare asumat de coaliţia PSD-ALDE şi votat la 11 decembrie de majoritatea românilor“.

Organizaţiile PSD Ilfov şi Bucureşti, conduse de Gabriela Firea: ”PSD a câştigat de o manieră atât de categorică alegerile pentru că s-a prezentat în faţa alegătorilor cu un program de guvernare complet şi articulat. Guvernul trebuie să fie lăsat să pună în practică acest program, care este benefic în primul rând pentru oameni. Suntem datori, cu toţii, să facem tot ce ne stă în putinţă pentru ca această stare de dezbinare a românilor să înceteze. Nu putem construi nimic dacă ne aflăm într-o permanentă în stare de război”, a declarat Gabriela Firea. ”Prin cea de-a treia rezoluţie, cele două organizaţii solicită Biroului Permanent al PSD şi Comitetului Executiv Naţional al PSD excluderea din partid a domnului Chirica Mihai”, se arată într-un comunicat de presă.

Organizaţia PSD Dolj, condusă de Claudiu Manda: "Am solicitat întrunirea Comitetului Executiv Naţional şi declanşarea procedurilor de excludere din partid a domnului Chirica Mihai, primarul de la Iaşi, vicepreşedinte al partidului. Acesta poate fi exclus doar de CEX al PSD. Au fost colegi din sală care au solicitat să introducem în interiorul rezoluţiei şi solicitarea pentru excluderea domnului Cătălin Ivan, europarlamentar, din aceleaşi motive. Nu putem să mergem la drum, unii hăis şi alţii cea. Dacă vor să critice partidul să o facă în interiorul partidului, să spună ce e de făcut, nu să spună în afara partidului, încercând să capitalizeze un capital propriu electoral", a declarat, într-o conferinţă de presă, Claudiu Manda.

Organizaţia PSD Prahova, condusă de Bogdan Toader: ”Membrii PSD Prahova consideră că Liviu Dragnea a demonstrat că ştie să conducă partidul spre victoria în alegeri şi sunt convinşi că următoarele succese ale social-democraţilor vor însemna câştigarea alegerilor europarlamentare şi ale celor prezidenţiale”, se arată într-un comunicat.  Conform aceleiaşi surse, în cadrul Comitetului Executiv Judeţean, liderul filialei Prahova, Bogdan Toader, ”a fost mandatat să susţină, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional a PSD, excluderea din partid a vicepreşedintelui Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi”.

Organizaţia PSD Buzău, condusă de Marcel Ciolacu: ”Am aprobat cele două rezoluţii de susţinere a lui Liviu Dragnea, e una dintre cele mai redutabile personalităţi politice ale momentului, el a încasat tot ce a fost negativ în ultima vreme, a doua rezoluţie adoptată a fost de susţinere a Guvernului Grindeanu. Acum aşteptăm ca lucrurile să intre în normalitate!”, a declarant liderul PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu.

Organizaţia  PSD Alba a decis, miercuri seară, să îi susţină pe premierul Sorin Grindeanu şi pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, propunând totodată sancţionarea disciplinară a primarului din Iaşi, Mihai Chirică, pentru „modul nestatutar în care a făcut o serie de declaraţii publice ce exprimă puncte de vedere personale”.

Organizaţia PSD Vâlcea „a adoptat un punct de vedere cu privire la propunerea de excludere din PSD a domnului vicepreşedinte Chirica Mihai, întrucât acesta a încălcat, prin declaraţiile sale, Statutul PSD”.

Organizaţia PSD Constanţa „îl sprijină necondiţionat pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte al partidului şi se delimitează categoric de declaraţiile domnului Mihai Chirica, votând în unanimitate propunerea de eliberare a acestuia din funcţia de vicepreşedinte naţional al PSD“. 

Un număr de 56 de primari PSD din judeţul Iaşi solicită conducerii partidului, printr-o scrisoare adresată liderului Liviu Dragnea, schimbarea lui Mihai Chirica de la şefia organizaţiei judeţene a PSD Iaşi, pe motiv că a adus prejudicii grave partidului prin declaraţiile făcute în ultima perioadă. ”Ne delimităm în totalitate de cele declarate de preşedintele interimar al organizaţiei judeţene Iaşi a PSD. Ne declarăm susţinerea atât faţă de guvernul condus de Sorin Grindeanu cât şi faţă de conducerea centrală a partidului şi de preşedintele Liviu Dragnea. Propunem retragerea delegării pentru funcţia de peşedinte interimar al organizaţiei judeţene a domnului primar Mihai Chirica, cu păstrarea calităţii de membru PSD”, se arată în scrisoarea semnată de cei 56 de edili PSD din judeţul Iaşi.

În replică, filiala municipală a PSD Iaşi, dar şi organizaţia judeţeană a tinerilor din acelaşi partid şi-au anunţat susţinerea pentru liderul filialei judeţene PSD Iaşi, Mihai Chirica. Potrivit unui comunicat al organizaţiei municipale PSD Iaşi, Comitetul Executiv Municipal Iaşi al PSD a analizat situaţia din partid şi a decis cu 90 de voturi din 91 să adopte o rezoluţie privind susţinerea lui Mihai Chirica în funcţiile de preşedinte PSD Iaşi şi de vicepreşedinte al PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite