Cine e Mihai Fifor. Iohannis l-a numit azi premier interimar, deşi în 2015 l-a refuzat ca ministru al Transporturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Fifor. FOTO Inquam Photos
Mihai Fifor. FOTO Inquam Photos

Mihai Fifor, ministru al Apărării în Guvernul Tudose şi preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, este alegerea lui Klaus Iohannis pentru a fi premierul interimar până la desemnarea şi validarea unui nou şef al Guvernului.

Mihai Fifor a ocupat mai multe funcţii în Guvernul Tudose. Iniţial acesta a fost pus ministru al Economiei, dar după demisia lui Adrian Ţuţuianu de la Ministerul Apărării, în urma unui scandal referitor la plata salariilor pentru personalul militar, Fifor a fost  opţiunea PSD pentru preluarea portofoliului Apărării.  

Numele lui Fifor a fost vehiculat pentru Palatul Victoria şi în decembrie 2016, însă atunci alegerea lui Liviu Dragnea a fost mai întâi Sevil Shhaideh, apoi Sorin Grindeanu. 

Cu toate acestea, Mihai Fifor şi menţinut funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD şi a fost ales să fie şef al   şeful Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, funcţie din care a plecat în momentul în care a fost numit ministru al Economiei. 

În iunie 2015, premierul Victor Ponta l-a propus pe Mihai Fifor pentru a ocupa funcţia de ministru al Transporturilor. Preşedintele Klaus Iohannis a respins, însă, la 15 iulie, propunerea prim-ministrului, motivând că nu are expertiza şi experienţa managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor.

Fifor este licenţiat în Filosofie. Are un masterat în ”Literatura română”, la Universitatea Craiova. Din 2003, este doctor în Antropologie Socială, Universitatea Craiova. A lucrat cacercetător ştiinţific principal, Institutul de Cercetări socio-umane ”C. S. Nicolaescu – Plopşor”, a fost director la Centrul judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Dolj, manager la Muzeul Olteniei din Craiova.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite