Cine sunteţi dvs., doamnă Mocanu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pensionară şi-a găsit o ocupaţie: să ceară, să verifice şi să investigheze listele de susţinători ale lui Sorin Oprescu. Acesta este profilul vârstnicei care a pornit un adevărat

O pensionară şi-a găsit o ocupaţie: să ceară, să verifice şi să investigheze listele de susţinători ale lui Sorin Oprescu. Acesta este profilul vârstnicei care a pornit un adevărat război împotriva lui Oprescu, după descrierea făcută de avocata sa.

Doina Mocanu, care a susţinut că din informaţii sigure ştie că semnăturile de adeziune ale lui Sorin Oprescu nu sunt în regulă, a fost contrazisă, ieri, de Curtea de Apel. Cu toate acestea, demersul său a fost extrem de riguros. Pensionara a cerut listele de semnături, le-a verificat singură şi a făcut chiar şi înregistrări telefonice cu cei care nu ştiau că au semnat pentru Oprescu.

Doina Mocanu a fost contabilă în Ministerul Economiei şi Comerţului. La depunerea contestaţiei, ea a declarat că, în calitate de "simplu cetăţean", a decis să reprezinte persoanele care ştiu că nu au semnat pentru Oprescu.

Modul în care a efectuat ea verificările îi poate face invidioşi şi pe cei mai experimentaţi detectivi. Cu atât mai spectaculos este demersul, în condiţiile în care doamna Mocanu este o simplă pensionară.

"Justiţia şi-a spus cuvântul. De mâine suntem în campanie electorală şi acolo avem ce discuta. E bine că s-a terminat cu toate chestiile astea", a spus Oprescu, la ieşirea din sala de tribunal. Când ziariştii l-au întrebat cine a dorit să-l împiedice să candideze, el a declarat sec: "Lămurim lucrurile astea în campanie".

A făcut singură investigaţiile

Avocata Ileana Clepcea-Rădescu şi Doina Mocanu s-au cunoscut, după cum povesteşte prima, prin intermediul unei prietene comune. Sâmbătă dimineaţă, Mocanu s-a prezentat acasă la doamna avocat cu o înregistrare audio şi după câteva zile de investigaţii pe cont propriu. "Listele de semnături le-a verificat ea săptămâna trecută. În baza Legii accesului la informaţii, a făcut solicitări la BEM", povesteşte Rădescu.

Doina Mocanu a avut "unele informaţii" de la BEM, "altele nu ştiu prin ce mijloace le-a obţinut", spune ea. Petenta a venit la avocată şi cu o înregistrare audio, în care numitul Ştefănel Drăgan ar fi recunoscut că nu a semnat pentru doctorul Oprescu. "Era o înregistrare telefonică", ne-a spus doamna avocat. Solicitată să spună dacă a întrebat-o pe clienta ei de unde are înregistrarea cu vocea lui Ştefănel Drăgan, avocata ne-a răspuns că Doina Mocanu o făcuse.

În ce priveşte investigaţia pe cont propriu a Doinei Mocanu în cazul politic al candidaturii lui Sorin Oprescu, Ileana Clepcea-Rădescu a spus că dumneaei este "o pensionară care şi-a găsit o ocupaţie". "Pur şi simplu se uita la televizor şi, auzind declaraţii ale oamenilor politici care aveau suspiciuni, s-a implicat", explică avocata interesul clientei ei pentru cazul Oprescu: "A vrut să vadă dacă este cinstit şi merită să fie primarul Capitalei".

Vizite la spitale şi la corturile de campanie

În afara verificării listelor de semnături şi a înregistrării, Doina Mocanu s-a deplasat prin mai multe spitale din Capitală pentru a vedea dacă este adevărat că au circulat liste de semnături în sprijinul domnului Oprescu. Mai mult, Rădescu spune că .Mocanu a verificat şi procesul strângerii de semnături. Pensionara a dat o raită şi pe la corturile unde se colectau şi a văzut că erau "pustii", spune avocata ei.

Rădescu nu a văzut nicio semnătură neconcordantă sâmbătă. A verificat dacă CNP-ul lui Stefănel Drăgan corespunde şi a decis să susţină contestaţia Doinei Mocanu. Chiar dacă acţiunea în instanţă a Doinei Mocanu a fost respinsă, Ileana Clepcea-Rădescu spune că decizia judecătorească "creează un precedent peri

Misteriosul adversar al unui candidat la primărie

Contestatara lui Sorin Oprescu, bucureşteanca Doina Mocanu a devenit cea mai căutată şi controversată persoană din ultimele zile. La bursa zvonurilor au circulat ieri diverse informaţii. Mai multe surse din PSD au afirmat şi confirmat că Doina Mocanu este membră a organizaţiei PSD din sectorul 3. Şeful organizaţiei amintite, Niculae Mărăşescu, ne-a declarat că a auzit şi el zvonul potrivit căruia petiţionara ar fi fost membră PSD sector 3, dar a negat hotărât informaţia.

"Nu este membră. Nu o avem în evidenţă", a declarat senatorul PSD Niculae Mărăşescu. Alte informaţii apărute spuneau că planul a fost pus la cale de Marian Vanghelie şi făceau legătura dintre Doina Mocanu şi primarul sectorului 5 printr-o angajată a primăriei, care ar fi chiar fiica contestatarei. Oficialii sectorului condus de Vanghelie au respins pe loc ipoteza, susţinând că nu există o angajată cu numele Mocanu în primărie.

Pur şi simplu se uita la televizor şi, auzind declaraţii ale oamenilor politici care aveau suspiciuni, s-a implicat
Ileana Clepcea-Rădescu, avocatul Doinei Mocanu

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite