Chiliman prevede o explozie în PNL: „Sunt mulţi care au început să vorbească. Primesc multe mesaje"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Chiliman îl avertizează pe Crin Antonescu   FOTO Adevarul
Andrei Chiliman îl avertizează pe Crin Antonescu   FOTO Adevarul

Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, îşi continuă războiul cu liderul PNL, Crin Antonescu. Chiliman susţine că în acest moment este linişte în PNL pentru că nu s-au distribuit toate funcţiile, dar după aceea am putea avea parte de o bătălie deschisă. În opinia lui Chiliman, Călin Popescu Tăriceanu ar trebui să revină la conducerea PNL pentru a reface imaginea partidului în plan extern.

„Primesc în fiecare zi, mesaje de încurajare, telefoane, de la membri ai PNL pe care nu îi cunosc. Cred că, la ora actuală, la nivelul conducerii partidului, sunt foarte mulţi oameni care gândesc ca mine, dar pe de altă parte încă nu s-au împărţit toate posturile şi cred că, după ce se vor împărţi, vor exista şi unii care vor spune anumite lucruri cu glas tare. Am auzit că au început să vorbească în anumite locuri şi sunt ameninţaţi de diverşi lideri locali din judeţe cu excluderea. Există un mod foarte nedemocratic de a reprima anumite persoane care intră în delictul de opinie, adică exact mentalitatea bolşevică <Nu gândeşti ca mine, eliminare. Ca să nu mai fie discuţii>", a explicat Andrei Chiliman.

Chiliman îl acuză pe Antonescu de conducere totalitară a partidului. El susţine că prin ieşirile sale, Crin Antonescu trădează o poziţie anti-europeană, pozţie care dăunează partidului.

„Rolul lui Călin Tăriceanu este de preşedinte al Partidului Naţional-Liberal, este un om care ar reda imaginea de partid pro-occidental a PNL, imagine terfelită complet în 2012 de acţiunile şi diversele declaraţii făcute de Crin Antonescu. Percepţia de partid antioccidental porneşte de la perceperea lui Crin Antonescu ca cel mai antioccidental lider de partid din România. Astea nu sunt vorbele mele. Dacă vă duceţi şi vedeţi ce şi cum vorbesc cei de afară o să vă lămuriţi că am dreptate. Problema este că PNL capătă aceeaşi etichetă dacă îşi asumă toate aceste acţiuni ale lui Antonescu şi ar fi păcat. Tăriceanu a dovedit prin comportamentul şi acţiunile lui că a fost un lider foarte occidental al politicii româneşti şi ar face mult bine PNL dacă s-ar întoarce în funcţia de preşedinte", a mai precizat Chiliman.

Întrebat cum comentează declaraţia lui Crin Antonescu că în PNL nu este loc pentru amândoi, Chiliman a afirmat: „Este mai degrabă un reflex bolşevic pe care îl are. Toţi cei care încearcă să i se opună sau care au alte idei, nu sunt de acord cu anumite lucruri pe care le face dânsul, şi subliniez <dânsul>, trebuie eliminaţi".

„De ce am fost tratat de trădător? L-am trădat pe Antonescu? Păi Antonescu este un cetăţean ce ocupă temporar o funcţie de conducere în PNL, de preşedinte. Nu el e partidul. Pe vremea lui Ludovic XIV a existat o butadă care spunea "L'état c'est moi!" (n.r. Statul sunt eu!). PNL nu e Antonescu, nu e identic cu Antonescu, iar Antonescu nu e PNL-ul. PNL-ul e făcut din foarte mulţi oameni care s-au înscris în partid crezând, în marea lor majoritate, în valorile şi principiile liberalismului şi în principiile occidentale spre care ar trebuie să se ducă România. Aici este o mare problemă, problemă pe care nu o am eu; este un alt reflex totalitar, tot de sorginte bolşevică pe care îl are preşedintele partidului. Cred că problema trădării valorilor liberale nu e la mine, eu nu mă simt absolut deloc un trădător", a mai afirmat liberalul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite