Celebrul, hulitul formular 600

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spuneam într-un comentariu anterior, consacrat felului miraculos în care d-na Viorica Dăncilă a ajuns să fie posibilul viitor premier al României, că PSD nu are nici mamă, nici tată.  Numai că social-democraţilor români le mai lipsesc încă multe altele.

Nu, nu voi reveni în însemnările mele de astăzi asupra inapetenţei lor totale pentru ceea ce înseamnă spirit democratic. Este ceva arhicunoscut. Chiar apartenenţa lor reală la social-democraţia adevărată ar o putea fi o temă de discuţie. E vorba, în realitate, despre nişte bolşevici rătăciţi prin secolul al XXI lea şi care au păcălit prin promisiuni mincinoase o consistentă parte a electoratului din România. Mă voi ocupa, în schimb, de alte minusuri ale pesediştilor, precum absenţa ochilor şi urechilor, a capacităţii de reacţie rapidă atunci când cineva din înalta lui ierarhie a comis o gugumănie, o stupiditate, o prostie calificată de natură să-i producă chiar partidului daune de percepţie şi de imagine pe termen mediu şi lung şi să îl facă încă şi mai antipatic unui segment, mai mult sau mai puţin consistent, al populaţiei.

Guvernul PSD-ALDE condus de deja trimisul la plimbare Mihai Tudose  a inventat , mai bine zis a moşmondit, la cererea expresă a lui Dragnea-Trei Dosare, aşa-numita revoluţie fiscală. Aceasta după ce s-a dedat unui descalificant şi haotic joc de genul uite-o, nu e!. Adică. După ce dl. Tudose din Brăiliţa ne-a sfătuit că am face mai bine să o dăm uitării, după ce, sper că  pe viaţă fostul ministru de Finanţe, plângăciosul domn Ionuţ Mişa s-a jurat pe la televiziuni că revoluţia va fi una de catifea, adică ne va face tuturor numai bine.

Cu puţine zile înainte de finele anului 2017, minunatul guvern PSD-ALDE s-a gândit să dea o amploare şi mai mare sus-menţionatei revoluţii fiscale. Aşa că a inventat, sub egida ANAF şi sub semnătura unei doamne pe nume Mirela Călugăreanu  numită în post în iulie 2017 de dl. Tudose, Odiseea formularului 600. Care pentru a fi completat, recompletat, depus la sediile ANAF va pune foarte multă lume pe drumuri. Îi va obliga pe mulţi să stea la interminabile cozi. Printre ei şi pe cei care au îndrăznit să facă un ban în plus scriind o carte, un articol, să monteze un spectacol. Declaraţia 600 le va provoca veritabile cazne pensionarilor care, spre a-şi mai spori veniturile, au dat în chirie o cameră nu fiindcă le prisosea, ci pentru că nu le ajungeau spre a supravieţui banii de pensie.  Declaraţia 600 le va face viaţa un calvar tuturor celor obţin venituri din activităţi independente.

De mai bine de două săptămâni isprava doamnei Călugăreanu, aprobată pesemne de inenarabilul domn Mişa, a făcut să vuiască internetul, să se inflameze reţelele sociale.

Pe lângă faptul că angajaţii de la ANAF vor avea muncă suplimentară ori că nu dispun încă de programele de calculator necesare, că declaraţia are rubrici definite într-un limbaj cifrat nu tocmai la îndemâna omului simplu, că toată această tărăşenie va genera un disconfort imens, cozi interminabile, transpiraţie şi nervi- şi aceasta fiindcă elimină din motive ştiute doar de doamna Călugăreanu stopajul la sursă-, Declaraţia 600 şi ceea ce înseamnă ea  vor avea drept efect punerea pe butuci, condamnarea la o sărăcie încă şi mai mare a ceea ce îndeobşte numim sectorul independent. Pe care toată lumea îl stimulează la modul declarativ, însă pe care finanţiştii PSD, în frunte cu doamna Călugăreanu, s-au hotărât să îl îngroape.

Preşedintele UNITER, dl. Ion Caramitru, a avertizat în nenumărate rânduri că sunt astăzi pe piaţă cam 4000 de actori care nu-şi găsesc locul în Teatrele din sectorul de stat. Mulţi sunt foarte buni, însă schemele sunt ocupate, blocate, iar sistemul actual de contracte, întregul complex legislativ, nu stimulează competiţia adevărată.

O şansă de supravieţuire pentru acei (în majoritate) tineri artişti, şi buni, şi dornici să îşi practice profesia o reprezintă exact sectorul independent pe care îl va aduce la faliment binomul Mişa-Călugăreanu. Oamenii nu vor mai repeta, nu vor mai avea timp să producă şi să joace spectacole, ci vor sta la coadă la ANAF pentru a preda formularul 700. Aferent anului 2017, pentru care li s-au reţinut deja şi impozite, şi CAS, şi CASS, dar şi cel pentru anul 2018 pentru care vor plăti anticipat toate dările, cu toate că nimeni nu le garantează că vor realiza venituri în cuantum de 22.800 de lei. Îi vor da cu anticipaţie Statului român cam 8000 de lei spre a-i potoli acestuia foamea bugetară şi incapacitatea sa de a pune capăt evaziunii fiscale.

Se discută intens pe la radio, pe la televiziuni, prin presa scrisă (atâta cât a mai rămas şi pe care o va rări încă şi mai drastic contribuţia creatoare a pesediştilor Mişa şi Călugăreanu) despre lanţul de aberaţii reprezentat de formularul 600.

Doamna Mirela Călugăreanu tace. Este de la PSD, nu vorbeşte fiindcă dacă spune ceva neaprobat nu e exclus să fie trimisă de Daddy Dragnea la plimbare.

Într-o ţară normală, o insă precum d-na Mirela Călugăreanu ar fi fost demult demisă. Ţara condusă de PSD şi de Dragnea este altfel. Adică rău bolnavă.   

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite