Ce a vrut să spună ministrul de Interne? Carmen Dan: „Anomalii de tip «modus operandi» sunt, de fapt, cele care conduc fără echivoc România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Dan
Carmen Dan

Încercând să comenteze plângerea penală făcută de Ludovic Orban pe numele Vioricăi Dăncilă, ministrul de Interne Carmen Dan a oferit o explicaţie fără niciun sens, spunând că „anomalii de tip «modus operandi» sunt, de fapt, cele care conduc fără echivoc România”. Expresia „modus operandi“ înseamnă „mod de operare“ şi e folosită de obicei de anchetatori.

"E clar că am ajuns într-un moment în care nivelul de compromis pe care din păcate îl forţează preşedintele României arată, iată, încă o dată, că ne întoarcem într-un moment în care anomalii de tip 'modus operandi' sunt, de fapt, cele care conduc fără echivoc România. Noi suntem determinaţi şi hotărâţi, alături de premier, alături de coaliţia aflată la guvernare, să nu cedăm, nu ne abatem de la implementarea programului de guvernare", a spus Carmen Dan într-o intervenţie telefonică la RTV, potrivit Agerpres.

Declaraţia ministrului de Interne a venit în contextul în care  preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infracţiuni, de la înaltă trădare, divulgarea de informaţii secrete de stat şi uzurparea funcţiei publice.

Carmen Dan se înscrie astfel pe lista liderilor PSD care folosesc expresii pompoase, dar lipsite de sens. Spre exemplu, în anii 90, într-o vizită în Franţa, preşedintele Ion Iliescu spunea: „Pus astfel în lumină, ancorat in sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului“. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite