Ce se întâmplă în tabăra Opoziţiei?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD a intrat în fibrilaţie numai la gândul că cele câteva migrări izolate către partidul PRO ROMÂNIA al d-lor Victor Ponta şi Daniel Constantin s-ar putea transforma în hemoragie.

Tună şi fulgeră în consecinţă toţi vectorii de imagine ai partidului, dar şi domnii Paul Stănescu şi Marian Oprişan, ca şi doamna fostă secretară Carmen Dan. Plus coristele Firea, Rovana şi scandalagiul format la şcoala vadimistă Codrin Ştefănescu. Adică persoane al căror principal atu nu este tocmai oratoria.

A sărit ca ars însuşi dl. Liviu Dragnea care i-a caracterizat, fără a-i numi de-a dreptul, drept şobolani pe domnii Victor Ponta şi Mihai Tudose. Mai mai să credem că preşedintele PSD ar avea lecturi proaspete, deşi mă îndoiesc că le-ar fi citit vreodată, din Hamlet şi din Scrisoarea pierdută. În realitate, cred că PSD nu se află pentru moment în primejdie. Dragnea deţine controlul, are la dispoziţia sa încă funcţii, dregătorii pe care mai poate, la o adică, să le negocieze, Ponta nu are să dea la schimb nimic, nici măcar un gram în plus de moralitate. Este însă în bagajul genetic al partidelor de esenţă comunistoidă, iar PSD face parte dintre acestea, să se teamă de schisme, sciziuni şi deviaţionism, aşa că zilele acestea pretinşii social-democraţi români nu fac decât să îşi exhibe moştenirea leninisto-stalinisto-ceauşistă.

Până la urmă nu ceea ce se întâmplă la PSD ar trebui să dea dureri de cap oamenilor cinstiţi din România. Îngrijorător este însă ceea ce se petrece în tabăra Opoziţiei. Unde nimic nu se leagă, nimic nu prinde real contur, unde orgoliile individuale şi de partid sunt mai presus de interesul ţării, unde mai nimeni nu se gândeşte la alianţe pre-electorale, singurele de natură să învingă PSD. Dl. Ludovic Orban a refuzat nu mai departe decât vinerea trecută o ofertă în acest sens venită din partea d-lui Traian Băsescu. Iată însă că la numai o zi după pe fostul preşedinte al României aflat în vizită la Baia Mare îl ia gura pe dinainte, lansează fitile şi îi pofteşte pe foştii pedelişti să abandoneze partidul condus de dl. Orban şi să se înscrie în PMP. Cine să mai creadă în bunele intenţii şi loialitatea d-lui Băsescu care una spune, alta fumează?

Sondajul CURS pe care, de altminteri, l-am comentat în două editoriale anterioare, nu a provocat, aşa cum ne-am fi aşteptat, frisoane  pe spinările celor care conduc astăzi PNL, PMP sau USR.

Grav este că PNL căruia i-a fost spulberată amăgirea că ar creşte vertiginos în sondaje în detrimentul PSD şi care, dacă e să dăm crezare celor de la CURS, de abia dacă atinge 22% dintre sufragiile votanţilor se pierde în acţiuni minore. La un an de la aşa-numitul „Congres al ultimei şanse”, partidul nu şi-a regăsit ritmul, nu şi-a definit esenţa acţiunii politice, iar noul lider, dl. Ludovic Orban, nu pare a fi mai mult decât o nouă Alină Gorghiu în pantaloni. La capătul unor dezbateri tensionate care nu anunţă nimic bun, săptămâna trecută peneliştii au decis mai de voie, mai de nevoie să-şi asume acţiunea aventuristă a plângerii/denunţului penal (cred că nici dl. Orban însuşi nu ştie tocmai bine pe ce document anume şi-a pus semnătura) depus de preşedintele partidului pe numele doamnei Viorica Vasilica Dăncilă, acuzată nici mai mult, nici mai puţin decât de înaltă trădare. Dincolo de IQ redus şi constantă situare în zona ridicolului, de supuşenie absolută faţă de dl. Dragnea, agramatului, precar şcolitului premier al României, neputându-i –se pune în cârcă decât un eventual abuz în serviciu.

Veştile care vin din teritoriu privind acţiunea sau, mai corect spus, non-acţiunea liberală nu sunt tocmai bune. Se aude că săbiile s-ar ascuţi, că s-ar urzi comploturi, mai ceva ca în Iulius Caesar, că oameni pretins onorabili s-ar gândi să dea curs invitaţiei de a participa la un puci menit să-l scoată definitiv din joc pe greu digerabilul Ludovic Orban. Şi pe cine vor pune liberalii în loc? Iar pe doamna Gorghiu? Pe doamna Turcan? Pe dl. Buşoi. Se sparie gândul!

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite